Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

53 kamer hlídá nově dům na Malém Koloredově ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek řešil připomínky nájemníků na bezpečnost v panelovém domě Malý Koloredov. Město tam proto nově nainstalovalo bezpečnostní kamery. Ty se hned v praxi osvědčily a strážníci díky nim vyřešili během několika dnů hned 15 událostí. Našli i jednu osobu v pátrání.

Moravskoslezská tripartita žádá vládu, aby řešila krizi v Liberty i v celém ocelářství

22. února 2024 12:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezská tripartita podporuje odboráře v protestu za zachování výroby v Liberty Ostrava. Zároveň vyzvala vládu, aby začala intenzivně řešit krizi v Liberty i v celém ocelářském průmyslu. Kraj také připravuje dotčené firmy na možný scénář úpadku celé huti.

Zdi v Hospici Frýdek-Místek ničí vlhkost, město připravuje sanaci

Budovu městského hospice ve Frýdku-Místku čeká rekonstrukce spodního patra. Důvodem je nutnost sanovat vlhké zdi, které ničí spodní voda. Oprava částečně omezí chod hospice a plánuje se na letní měsíce. Aktuálně se připravuje projektová dokumentace.

Padající strom vážně zranil muže na Frýdecko-Místecku

21. února 2024 19:10 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve středu odpoledne u vážně zraněného muže v obci Fryčovice na Frýdecko-Místecku. Při kácení ho vážně zranil padající strom. Zraněného do nemocnice přepravil vrtulník.

Řidička Peugeotu nedala na Bruntálsku přednost, náraz otočil Fiat na bok

21. února 2024 16:12 | Bruntál | Jiří Cileček

51letá řidička jela po vedlejší a při nájezdu na hlavní silnici nedala přednost jinému autu. Náraz Peugeotu 307 doslova odhodil a otočil na bok vůz Fiat Panda. Nehoda na hlavním tahu silnice I/57 nedaleko Města Albrechtice zaměstnala všechny složky záchranného systému.

Nová angiolinka rozšířila možnosti kardiologů v Městské nemocnici Ostrava

21. února 2024 14:17 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Kardiologové Městské nemocnice Ostrava začali využívat nový rentgenový přístroj – angiolinku Philips Azurion 7C12 za 47,4 milionu korun. Přístroj patří k nejmodernějším zařízením tohoto typu a v rámci Moravskoslezského kraje je unikátní. Nejbližší arytmologické centrum, kde používají stejný přístroj, je ve Fakultní nemocnici Olomouc. Díky novému přístroji jsou výkony jednodušší, přesnější a efektivnější, pacienti i zdravotníci jsou vystavováni nižší dávce záření.

Muž z Karvinska přišel o téměř půl milionu korun. Podvodníkovi dal přístup k účtu

21. února 2024 13:41 | Karviná | Jiří Cileček

Reklama na internetu lákala na vysoké zhodnocení peněz. Stačilo se jen zaregistrovat a investovat do kryptoměny. Tím ale padl muž z Karvinska do velmi propracovaného systému podvodu. Neznámý muž na telefonu přesvědčil poškozeného, že mu se vším pomůže a získal od něj osobní přístupy k bankovnímu účtu, ze kterého mu vysál téměř půl milionu korun.

V ostravské zoo se zabydluje nový samec lva indického z Krakova

20. února 2024 16:49 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Do ostravské zoologické zahrady dorazil nový samec lva indického. Zoo Ostrava totiž vyměnila svého samce se Zoo Krakov. Důvodem je pomoc odchovat mláďata v polské zoo, kde se to doposud nedařilo. Chovatelé doufají, že samec z Ostravy to změní a pomůže rozšířit tamní populaci této ohrožení majestátní kočkovité šelmy.

Dva muži kradli v Ostravě kabely, strážníci je dopadli dvakrát za sebou

20. února 2024 15:45 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dva muži se v noci vydali krást kabely na pozemek průmyslového areálu v Ostravě-Vítkovicích. Všiml si jich strážník obsluhující kamerový systém a poslal na místo hlídku, která muže zadržela a předala státní policii. Dvojice si z toho evidentně vůbec nedělala těžkou hlavu a další noc se vypravila znovu krást do dalšího areálu v okolí. Opět je ale díky kamerám zadrželi přímo při činu.

Řidič Audi srazil ženu na přechodu v Ostravě a ujel od nehody

20. února 2024 15:08 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie se obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po řidiči, který v centru Ostravy srazil chodkyni na přechodu. Řidič Audi poté z místa ujel.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více