Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Hasiči bojovali s velkým požárem rodinného domu na Frýdecko-Místecku

4. března 2024 14:03 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Šest jednotek hasičů se v pondělí dopoledne sjelo do Třanovic na Frýdecko-Místecku. Hořel tam rodinný dům. Hasiči museli vyhlásit II. stupeň požárního poplachu. Škoda byla odhadnuta na 700 tisíc korun, hasiči uchránili majetek za 2 miliony.

Ostravští strážníci spustili týden s prevencí v mateřských školkách

4. března 2024 12:18 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravská městská policie spustila v tomto týdnu ve vytipovaných mateřských školkách preventivní přednášky pro předškolní děti s názvem „Bezpečně pro předškoláky“.

Strážníci v Bohumíně zadrželi dva vykradače sklepů

4. března 2024 11:40 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dva muži měli tašky plné rybářských potřeb a tvrdili, že je právě koupili od neznámých lidí. Jenže na nich byl štítek se jménem majitele a tak se potvrdilo, že věci jsou kradené. Později se ukázalo, že dvojice vykrádala sklepy v Bohumíně. Škoda přesáhla 85 tisíc korun.

Plocha u zastávek Anenská ve Frýdku-Místku projde proměnou za milion

Lidé ve Frýdku-Místku si v participativním rozpočtu odhlasovali další místo, které projde úpravou. Vítězem ankety v rámci projektu ZAPOJ F-M 2024 je prostor u autobusových zastávek Anenská v Místku. Úprava lokality bude předmětem diskuze s veřejností a město na ni dá opět milion korun.

Moravskoslezští záchranáři v neděli ošetřovali zraněné motorkáře

4. března 2024 10:40 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři byli v neděli odpoledne voláni ke dvěma zraněným motorkářům v Moravskoslezském kraji. Nehody se odehrály v rozmezí dvou hodin na Novojičínsku a Frýdecko-Místecku. Zasahovaly u nich pozemní posádky a v jednom případě byl k misi vyslán také vrtulník LZS Ostrava.

Sdílená kola startují sezónu i ve Frýdku-Místku. Řeší se i propojení s dalšími městy

Oblíbená modrá sdílená kola se opět vrací do ulic Frýdku-Místku. Letos jich bude k dispozici opět 200. Součástí výpůjčního systému je i šest okolních obcí. A město dál jedná s provozovatelem o možnosti rozšíření dojezdové a výpůjční vzdálenosti i do dalších měst, jako je například Ostrava.

Velvyslanec USA obdivoval práci s romskými dětmi a mládeží v Ostravě

Do Ostravy přijel velvyslanec Spojených států amerických. Jednou z jeho zastávek byla také návštěva komunitního centra Vzájemné soužití, kde obdivoval práci s romskými dětmi. Zapojil se také do diskuze o tom, jak je důležité inkluzivní vzdělávání.

Frýdek-Místek hledá architekty a projektanty na přípravu projektu na Nové kulturní centrum

Frýdek-Místek vyhlásil výzvu, ve které hledá architekty a projektanty, kteří by se zapojili do obnovy historicky cenných objektů. Aktuálně běží veřejná zakázka na zpracování projektové dokumentace pro obnovu Národního domu a bývalé Národní záložny. Na ně má v budoucnu navázat nové kulturní centrum.

Rekonstrukce důležitých mostů ve Frýdku-Místku se protahuje. Hotovo by mohlo být v březnu

Dlouhá a náročná rekonstrukce mostů v Beskydské ulici ve Frýdku-Místku by mohla skončit do konce března. Práce se mírně protáhly. A ještě stále je může zkomplikovat špatné počasí. Po dokončení mostů je Ředitelství silnic a dálnic, společně s původními průtahy městem, předá do užívání kraji.

Pobočky Turistického informačního centra Frýdek-Místek projdou kompletní rekonstrukcí

Frýdek-Místek začal s velkou rekonstrukcí poboček turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na Zámeckém náměstí. Pobočka na náměstí Svobody je v provozu. Modernizace obou poboček vyjde na 7,5 milionu korun. Zhruba 70 procent nákladů ale pokryje dotace.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více