Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Dva muži loupili ve Frýdlantu nad Ostravicí. Ukradli i kameru, která je natočila

8. března 2024 9:16 | Frýdlant nad Ostravicí | Jiří Cileček

Dva muži se ve Frýdlantu nad Ostravicí vloupali do kůlny u rekreační chaty, na terasu restaurace a jednomu padla do oka i kamera městského kamerového systému. Právě díky záznamům z kamer se policistům podařilo dva muže ve věku 29let dopadnout. Nyní jim hrozí až tři roky vězení.

Muž s dlouhou střelnou zbraní přepadl bar v Novém Jičíně a chtěl cigarety

7. března 2024 17:28 | Nový Jičín | Jiří Cileček

S dlouhou střelnou zbraní se zaměřovačem přišel do baru v Novém Jičíně a chtěl cigarety. Obsluha muži ale nic nedala a ještě proti němu zasáhl jeden z hostů. Lupič se zalekl a dal se na útěk. Policisté ho dopadli během několika minut a už je vazbě.

Podle ŘSD je podloží obchvatu Frýdku-Místku v pořádku

Frýdek-Místek reaguje na informaci o možném výskytu nebezpečných látek v podloží obchvatu Frýdku-Místku. Město nechalo prověřit skutečný stav u řady institucí a čeká také na informace z České inspekce životního prostředí.

Moravskoslezští celníci zasahovali v nelegální herně i proti dealerům drog

7. března 2024 15:54 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Koncem února měli moravskoslezští celníci z dohledových činností napilno. Zatímco jedno dopoledne řešili dovoz více než 13 tisíc kusů tablet pro výrobu drog, druhý den zasahovali v herně, kde zajistili 12 kusů nelegálních automatů.

Kultura, gastro, sport i divadlo. Frýdek-Místek láká na významné akce letošního roku

Kultura F-M ve spolupráci s městem a dalšími organizacemi připravila přehled deseti festivalů roku 2024. Přehled má za cíl přilákat návštěvníky na jedinečné události, které se ve městě konají. Od těch kulturních přes gastronomické až po ty sportovní.

Okresní soud ve Frýdku-Místku se otevřel veřejnosti. O prohlídky byl velký zájem

Okresní soud ve Frýdku-Místku se zapojil do festivalu Noc práva. V rámci něj se otevřel na celý den veřejnosti. V programu byla simulovaná soudní jednání, komentované prohlídky zajímavých prostor soudu, přednášky i prezentace vězeňské služby a policie.

Vážný střet náklaďáku s autem v Karviné a nehoda devíti aut na D56 v Ostravě

7. března 2024 10:52 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dvě vážné nehody výrazně zkomplikovaly ve čtvrtek ráno provoz na silnicích v Karviné a Ostravě. Na dálnici D56 na příjezdu do Ostravy byla před 8. hodinou ohlášena hromadná nehoda s účastí devíti aut. Naštěstí bez vážných zranění. Ve stejnou dobu vzlétal vrtulník z Ostravy k těžké nehodě do Karviné. Srazilo se tam osobní auto s nákladním vozem. Jednoho řidiče museli vyprošťovat.

Policie hledá ženu, která v Ostravě vstoupila před jedoucí tramvaj

7. března 2024 7:44 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Žena v Ostravě vstoupila před jedoucí tramvaj. Vůz doslova zastavil na místě, ale popadali v něm cestující, kteří se zranili. Událost teď prověřuje policie, která potřebuje vyslechnout ženu, která tramvaji přeběhla přes cestu.

Policie hledá svědky srážky vozu taxi s motorkářem v Bystřici na Třinecku

6. března 2024 15:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V neděli 3. března odpoledne se na kruhovém objezdu v Bystřici srazilo vozidlo taxi služby s motorkářem. Policii se pravděpodobně rozcházejí výpovědi řidiče a motocyklisty. Proto se nyní hledají případní svědci, kteří by potvrdili, jak skutečně k nehodě došlo.

Ostrava plánuje stavbu nové správní budovy za zhruba 750 milionů

6. března 2024 15:36 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava chce na Černé louce vystavět Dům městských služeb. Nová budova má výrazně zlepšit služby poskytované občanům. Pod jednu střechu má v budoucnu sdružit agendu cestovních dokladů, občanských a řidičských průkazů i několik městských organizací. Výstavba má přijít na zhruba 750 milionů korun a podoba objektu vzejde z architektonické soutěže, kterou připravuje Městský ateliér prostorového plánování a architektury (MAPPA).

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více