Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Nejmenší bruntaláci vítají jaro i Velikonoce

24. března 2016 14:32 | Bruntál | Karel Soukop

Děti z Bruntálských základních a mateřských škol se současně rozloučily se zimou, přivítaly jaro a připravovaly se na Velikonoce.

Město Krnov ocenilo nejlepší pedagogy za rok 2015

24. března 2016 12:13 | Bruntál | Karel Soukop

Město Krnov ani letos nezapomnělo na pedagogy místních škol. U příležitosti Dne učitelů ocenilo ty nejlepší. Tato tradiční slavnostní akce probíhala v obřadní síni radnice v úterý 22. března.

Tradiční bruntálské Velikonoce na zámku

20. března 2016 19:16 | Bruntál | Karel Soukop

Davy lidí přilákaly v Bruntále tradiční Velikonoce na zámku. Návštěvy nemusel nikdo litovat. Bylo skutku na co se dívat.

Krajská soutěž budoucích elektrikářů v Bruntále

18. března 2016 12:23 | Bruntál | Karel Soukop

Do Bruntálu se sjeli nejlepší budoucí elektrikáři z celého Moravskoslezského kraje. Bruntálská střední odborná škola pořádala krajské kolo soutěže Elektrikář – silnoproud 2016.

Spolupráce bruntálské základní a střední odborné školy

17. března 2016 18:13 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálská Základní škola Cihelní již několik let úzce spolupracuje se Střední odbornou školou Bruntál. Tato poměrně ojedinělá vzájemná spolupráce je ku prospěchu obou škol.

Bruntálský Open Mic obohatil klubovou scénu

14. března 2016 12:27 | Bruntál | Karel Soukop

Do třetího roku své existence vstoupil Bruntálský Open Mic - klubová scéna pro vystoupení všeho druhu, kde se představuje tvorba hudební, literární, divadelní, taneční a další.

Lyžařská sezóna v Jeseníkách stále pokračuje

10. března 2016 11:40 | Bruntál | Karel Soukop

Letošní lyžařská sezona v Jeseníkách se pomalu chýlí ke konci. Už teď, trochu s předstihem, ji provozovatelé vleků a lyžařských středisek, hodnotí jako průměrnou.

Bruntálští předškoláci sbírají „Víčka pro Matyáška“

8. března 2016 12:24 | Bruntál | Karel Soukop

Nemocnému chlapci pomáhají děti z bruntálské mateřské školy Smetanova. Sbírají pro něj víčka od plastových lahví a získávají tak pro něj část prostředků na finančně náročnou léčbu.

Recesní lyžařská soutěž Karlovský vodník

7. března 2016 13:15 | Bruntál | Karel Soukop

Letošní lyžařská sezóna v Jeseníkách ještě nekončí. V lyžařském středisku Karlov patří k vyvrcholení sezóny recesní závod o Karlovského vodníka.

Březen - měsíc čtenářů v bruntálské knihovně

7. března 2016 10:22 | Bruntál | Karel Soukop

Zhruba před rokem se bruntálská městská knihovna přestěhovala do nových prostor v budově Petrina. Od té doby se počet čtenářů zvýšil o více než 10 procent.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Více