Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Winter Survival, extrémní armádní víceboj, se konal v nejvyšších partiích Jeseníků

4. února 2024 12:11 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Celkem 19 týmů z celé Evropy se sešlo na extrémním armádním přeboru Winter Survival v Jeseníkách. Ten se konal po čtyřleté pauze, zaviněné covidem, celkem po sedmadvacáté. Účastnily se také vojenské týmy z Francie, Belgie, Litvy, Slovenska a Polska.

Nejlepší sportovci a sportovní kolektivy za rok 2023 byli slavnostně oceněni v Bruntále

3. února 2024 13:08 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Ženský box, karate, fitness, off road, střelba – to je malý jen výběr ne tak rozšířených českých sportů. Také jejich nejlepší reprezentanti na české i evropské úrovni byli Bruntále Českou unií sportu vyhlášeni jako nejlepší sportovci a sportovní kolektivy okresu.

Armáda spásy v Krnově otevřela po celkové rekonstrukci nový azylový dům pro matky s dětmi

2. února 2024 11:27 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krnovská Armáda spásy otevřela v centru města nově rekonstruovaný azylový dům pro matky s dětmi. Po roční adaptaci je nyní k využití připraveno 9 nových bytových jednotek, na jejichž vybudování se podílel MS kraj, Armáda spásy i samotné město.

Okres Bruntál ocenil nejlepší sportovce roku 2023

31. ledna 2024 12:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Ženský box, karate, fitness, off road, střelba – to je jen malý jen výběr stále se rozšiřujících českých sportů. Nejlepší reprezentanti na české i evropské úrovni byli Bruntále Českou unií sportu vyhlášeni jako nejlepší sportovci a sportovní kolektivy okresu.

Náročná oprava největšího mostu v Nových Heřminovech komplikuje dopravu mezi Bruntálem a Krnovem

30. ledna 2024 17:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Velkou dávkou trpělivosti se musí ozbrojit řidiči, projíždějící po silnici 1. třídy z Bruntálu do Krnova. Od září lońského roku tady probíhá kompletní rekonstrukce mostu v Nových Heřminovech. Jde o náročnou opravu za téměř 30 milionů korun včetně DPH. Opravu provádí firma, specializovaná na mostní konstrukce.

Makový workshop s přednáškou a tvůrčími dílnami uzavřel výstavu o máku na bruntálském zámku

29. ledna 2024 12:55 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na bruntálském zámku proběhl workshop a tvůrčí dílny na téma mák. Právě tato tradiční česká plodina byla předmětem rozsáhlé výstavy ve zdejší výstavní síni. Návštěvníci se nejen mohli seznámit s historií pěstování máku u nás, ale především s jeho využitím a významem pro lidské zdraví.

Monumentální sochy z ledu i sněhu jsou k vidění v Malé Morávce v Jeseníkách

23. ledna 2024 15:33 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Návštěvníci Jeseníků mohou i letos obdivovat obří sochy, rozmístěné na sjezdovce v Kopřivné. Jsou z ledu a na rozdíl od jiných areálů také ze sněhu, ty jsou zvláště monumentální. Tématem soch byla opět fauna, inspirovaná Ostravskou ZOO. Na její záchovné a reintrodukční programy půjdou také příspěvky z dobrovolného vstupného.

Den na lyžích s MS krajem přilákal do Jeseníků stovky návštěvníků, dětí i dospělých

22. ledna 2024 16:16 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Malé Morávce v areálu Kopřivná se konal Den na lyžích, již tradiční každoroční akce, kterou pro veřejnost pořádá MS kraj. Za slunečného počasí zavítaly do areálu stovky návštěvníků a užily si celodenní zimní zábavu jak pro děti, tak pro dospělé.

Těšínské divadlo uvedlo lednovou premiéru hry Nebeská Tkadlenka

21. ledna 2024 18:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Ve druhé reportáži navštívíme Těšínské divadlo a jeho scénu Bajka. Výjimečností divadla je zejména jeho dvojjazyčnost. Představení v polštině se střídají s těmi v českém jazyce. Divadlo totiž původně vzniklo jako scéna pro polskou menšinu na Těšínsku. Scéna Bajka vznikla již v roce 1948.

Galerie výtvarných umění v Ostravě zahájila výstavní sezónu výstavou maleb Ivo Sumce

21. ledna 2024 17:55 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vítejte u letošního prvního kulturního okénka. Zahájíme ho v ostravské galerii umění výstavou obrazů Ivo Sumce Člověčí věci. Jak už název napovídá, je téma maleb i jejich provedení zvláštní a velmi zajímavé.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více