Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Další vzácné vykopávky ve Starém Městě u Bruntálu

7. října 2011 18:50 | Bruntál | Karel Soukop

Cenné nálezy hlásí archeologové ze záchranného archeologického výzkumu na hřbitově ve Starém Městě. Tato lokalita patří z historického a archeologického hlediska k nejcennějším nejen v Moravskoslezském kraji, ale v celé republice. Obci to ale paradoxně přináší nemalé obtíže.

Restaurace Afrika Pub čepovala proti násilí

5. října 2011 19:02 | Bruntál | Karel Soukop

Čepujeme proti drogám a násilí. Tak se jmenovala akce, kterou pro mladé lidi v bruntálské restauraci Africa pub uspořádal bruntálský nízkoprahový klub Open haus. Ten ve městě působí už od listopadu 2000.

Turistický oddíl Tuláci zve děti do svých řad

3. října 2011 23:54 | Bruntál | Karel Soukop

Turistický a tábornický oddíl tuláci patří v Bruntále k těm nejstarším. Letos oslaví už 27. výročí svého založení. V poslední době se ale začíná potýkat s klesajícím zájmem dětí.

Výstavu o Venezuele zahájil venezuelský velvyslanec

30. září 2011 20:54 | Bruntál | Karel Soukop

Bezesporu mimořádnou výstavu mohou shlédnout zájemci na chodbách bruntálské radnice. Uspořádání výstavy nazvané Venezuelská Amazonie nabídlo Bruntálu velvyslanectví Bolívarovské republiky Venezuela. Vernisáže se zúčastnil i velvyslanec Venezuely v České republice.

Poradna Elpis pro oběti týrání a zneužívání

29. září 2011 17:41 | Bruntál | Karel Soukop

Už tři roky poskytuje v Bruntále obětem násilí, týrání a zneužívání pomoc poradna ELPIS. Za dobu svého působení ve městě se na ni obrátily desítky lidí Pro ty, kteří se chtěli blíže seznámit s její činností, uspořádala Den otevřených dveří.

Den sportu a sociální prevence v bruntálském parku

28. září 2011 15:28 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálský městský park je sice starý více než sto let. Po důkladné revitalizaci však jakoby chytil druhý dech a stal se střediskem zábavy a oddechu. Poslední akcí, která se tady konala byl Den sportu a sociálních služeb.

Projekt MěÚ a policie "Mluvte s námi o kyberšikaně"

26. září 2011 22:29 | Bruntál | Karel Soukop

Mluvte s námi o kyberšikaně je projekt sociální prevence, který právě probíhá v Bruntále. Internet v České republice podle průzkumů využívají na tři miliony lidí, hlavně mladých. Okres Bruntál není výjimkou a kyberšikanou se už i zde policisté zabývají.

Bruntálské zastupitelstvo řešilo koncepci školství

23. září 2011 18:18 | Bruntál | Karel Soukop

Ve vypjaté atmosféře probíhalo 6. zasedání bruntálských zastupitelů. Zúčastnily se jej desítky studentů městského osmiletého gymnázia, jejich rodiče a učitelé. Zastupitelé se kromě jiných záležitostí zabývali budoucností právě tohoto školského zařízení.

7. ročník Veletrhu zdraví a sociálních služeb v Bruntále

21. září 2011 19:37 | Bruntál | Karel Soukop

Stovky lidí z Bruntálu a okolí zamířili v sobotu do bruntálského Společenského domu. Konal se tady už 7. ročník Veletrhu zdraví a sociálních služeb. Tato akce je bezesporu každoročně největší akcí podobného druhu ve městě.

Přípravy oslav 800. výročí jsou v Bruntále v plném proudu

19. září 2011 7:40 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntál je z hlediska právního a úředního nejstarším městem v českých zemích, prvním městem, kterému byla udělena tak zvaná magdeburská městská práva. Poprvé je zmiňováno v tak zvané Uničovské listině krále Přemysla Otakara I.. Z ní vyplývá, že Bruntál byl založen kolem roku 1213. Město Bruntál, se na oslavy tohoto významného výročí začalo připravovat už teď.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více