Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Rekonstrukce mostu přes Kavalcovu ulici v Bruntále

7. srpna 2011 15:55 | Bruntál | Karel Soukop

S určitými obtížemi se chtě-nechtě musejí smířit motoristé i chodci na Kavalcově ulici v Bruntále. Most přes Černý potok u městského parku prochází generální opravou a bude až do konce roku úplně uzavřený.

Expozice historického mlýnského náhonu v Bruntále

3. srpna 2011 21:07 | Bruntál | Karel Soukop

Zájemci o technické památky opět mohou po tříleté přestávce navštívit expozici nazvanou Mlýnský náhon. Na místě staré vodní elektrárny v areálu Všeobecné zdravotní pojišťovny na Komenského ulici ji zřídil Klub za starý Bruntál.

Opakované volby v Karlově Studánce již mají termín

3. srpna 2011 0:48 | Bruntál | Karel Soukop

V sobotu 22. října půjdou voliči v Karlově Studánce znovu k volbám. Rozhodlo o tom Ministerstvo vnitra poté co výsledek loňských řádných komunálních voleb zrušil v polovině června Krajský soud v Ostravě.

Akce "Na skok do Skal" přilákala stovky milovníků koní

25. července 2011 1:00 | Bruntál | Karel Soukop

Již třetí ročník setkání jezdců a milovníků koní s názvem Na skok do Skal se konal ve Skalách u Rýmařova. Akce za pár let získala vysokou prestiž a stovky návštěvníků poznaly mnoho nového z jezdeckého sportu.

Lipová alej prochází údržbou po červnové vichřici

22. července 2011 20:00 | Bruntál | Karel Soukop

Odborníci z Agentury ochrany přírody a krajiny přijeli posoudit stav lipové aleje na Uhlířský vrch. Lokální tornádo tady 22. června napáchalo vážné škody, největší za posledních několik desítek let. Čtyřřadá alej byla vysazena v letech 1766 až 1770 a je státem chráněná.

Krajský soud zrušil volby v Karlově Studánce

21. července 2011 9:00 | Bruntál | Karel Soukop

Ostravský krajský soud zrušil loňské podzimní volby v Karlově Studánce. Podle vyjádření Ministerstva vnitra České republiky nedošlo ke zvolení zastupitelstva, a tak ani jeho zasedání nemůžou být považována za zasedání zastupitelstva, a ani usnesení na něm přijatá, nemají žádnou právní váhu. Práce, kterou nově zvolení zastupitelé přes půl roku vykonávali, přišla vniveč.

Práce streetworkera pomáhá drogově závislým

18. července 2011 9:00 | Bruntál | Karel Soukop

Streetworker je ve stručnosti člověk, který pomáhá potřebným přímo v jejich přirozeném prostředí, nejčastěji rovnou na ulici. Streetworker, zaměřený na lidi, kteří mají problémy s drogami, působí i v Bruntále. Tuto sociální službu zajišťuje občanské sdružení Open House.

Nádvoří bruntálského zámku prochází rekonstrukcí

15. července 2011 12:00 | Bruntál | Karel Soukop

Celkovou rekonstrukcí prochází nyní nádvoří bruntálského zámku. Oprava podobného rozsahu se tady naposledy odehrála v roce 1976. Zámek, původně pozdně gotický hrad z 2. poloviny 15. století, je státem chráněnou a turisty vyhledávanou památkou.

Dobrovolné pečovatelky v bruntálském Domově Pohoda

14. července 2011 18:19 | Bruntál | Karel Soukop

O seniory žijící v domech pro ně určených je bezesporu dobře postaráno. Někdy ji ale může chybět něco tak obyčejného jako je prosté lidské slovo, když se cítí osamělí. V těchto chvílích lidem pomáhají dobrovolné ošetřovatelky.

Zubaté žáby jsou recesním symbolem Bruntálu

12. července 2011 22:44 | Bruntál | Karel Soukop

Zubatá žába a Bruntál už neodmyslitelně patří k sobě. Pomalu a jistě se z ní stává neoficiální symbol města. Pro propagaci Bruntálu dělají zubaté žáby víc než mnohé projekty reklamních agentur.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více