Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Výstava o spolupráci Bruntálu a Prudniku

21. června 2011 8:54 | Bruntál | Karel Soukop

Vzájemnou spolupráci měst Bruntálu a Prudniku prezentuje výstava, která právě probíhá v bruntálské galerii v kapli. Výstava byla zahájena vernisáží v předvečer Dnů města. Lze ji tedy považovat za jakési neoficiální zahájení oslav.

Rekonstrukce 1. ZŠ v Bruntále dokončena

17. června 2011 12:19 | Bruntál | Karel Soukop

Základní škola Jesenická už opět odpovídá požadavkům kladeným dnes na moderní školu. Prošla důkladnou rekonstrukcí, největší za dobu své existence. Polovinu potřebných prostředků se městu podařilo získat ze Státního fondu životního prostředí.

Rút - stále potřebnější středisko sociální rehabilitace

17. června 2011 9:15 | Bruntál | Karel Soukop

Všestrannou pomoc lidem starším 18 let, kteří se ocitli v krizi nebo jsou zdravotně postižení, nabízí Středisko sociální rehabilitace Rút. Je to zařízení Slezské diakonie a jeho potřebnost stále narůstá. Stále se totiž zvyšuje počet mladých lidí, kteří už sami své problémy vyřešit nedokážou.

Vernisáž výstavy I.Dučákové na bruntálské radnici

15. června 2011 16:00 | Bruntál | Karel Soukop

Výstava nazvaná Kalendáře Jindřicha Štreita je ke spatření na chodbách bruntálské radnice. Její autorkou je Iveta Dučáková a Bruntál je po Olomouci, Rýmařovu a Vrbnu pod Pradědem čtvrtým městem, kde autorka tento soubor svých děl vystavuje.

Setkání pěstounských rodin v Karlově pod Pradědem

9. června 2011 0:34 | Bruntál | Karel Soukop

Do Karlova u Malé Morávky na Bruntálsku se sjeli pěstounské rodiny z Moravskoslezského kraje. Krajský úřad ve spolupráci s Centrem psychologické pomoci pro ně připravily první letošní víkendové setkání. Další setkání budou následovat.

Evropský den plavání znamenal úspěch pro Bruntál

8. června 2011 20:12 | Bruntál | Karel Soukop

Město Bruntál se letos zapojilo do soutěže Evropský plavecký den. Akce proběhla v bruntálském wellness centru a organizoval ji Plavecký klub Slavoje Bruntál s podporou města. Bruntál byl jedním ze 17 měst v České republice, která se Evropského plaveckého dne zúčastnila.

Dětský den v novém parku měl přes 1000 návštěvníků

6. června 2011 20:00 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálský městský park opět řádně ožil a chvílemi připomínal obrovské lidské mraveniště. Celý den tady probíhal velkolepý Dětský den. K jeho úspěchu přispělo nejen hezké počasí, ale také bezchybné organizační zajištění.

V Bruntále byla otevřena první soukromá autorská galerie

3. června 2011 21:26 | Bruntál | Karel Soukop

I Bruntál se dočkal své první autorské soukromé galerie. Otevřel ji místní fotograf Libor Kappel v bývalé vinárně u Wericha ve Werichově ulici pod Uhlířským vrchem.

Otevření rekonstruované Naučné stezky Bílá Opava

3. června 2011 9:39 | Bruntál | Karel Soukop

Naučná stezka Bílá Opava - jedna z nejromantičtějších a nejnavštěvovanějších naučných stezek v Jeseníkách prošla důkladnou obnovou. Přičinila se o to zejména společnost pro přírodu a krajinu Actaea se svými partnery.

Zámecká noc v Bruntále zvítězila nad nepřízní počasí

31. května 2011 23:39 | Bruntál | Karel Soukop

Noc plnou překvapení a zábavy připravili pro návštěvníky bruntálského zámku pracovníci místního muzea. Muzejní noc měla jako už tradičně vysokou úroveň a lidé se od návštěvy nenechali odradit ani nepřízní počasí - vytrvalým studeným deštěm.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více