Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

První ocenění "Originální produkt z Jeseníků"

30. května 2011 23:52 | Bruntál | Karel Soukop

Tradiční výrobky s prestižní značkou originální produkt z Jeseníků jsou zatím asi stejně časté, jako bílé vrány. Pomalu ale přece jenom se začíná blýskat na časy. Před několika dny se tuto značku podařilo získat Vladimíře Křenkové ze Stránského u Rýmařova.

Bruntálská fontána oceněna jako nejlepší v kraji

28. května 2011 15:00 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálskou kašnu na náměstí míru vyhlásili čtenáři Deníku v anketě nejkrásnější kašnou v Moravskoslezském kraji. Klání se zúčastnilo sedm kašen například z Ostravy, Karviné či Nového Jičína. Bruntálská kašna přesvědčivě zvítězila.

Výstava připomíná 35.výročí založení 1.ZŠ Bruntál

25. května 2011 23:55 | Bruntál | Karel Soukop

Seznámit se s minulostí, současností a s výhledy do budoucnosti školství v Bruntále nabízí výstava, která právě probíhá v bruntálské Galerii v Kapli. Při příležitosti 35. výročí svého založení ji připravila Základní škola na Jesenické ulici.

Pastýř Gill na Rejvízu otevřel turistickou sezónu

25. května 2011 0:13 | Bruntál | Karel Soukop

Letošní letní turistická sezóna na Rejvízu nedaleko Zlatých Hor se může rozjet na plné obrátky. Tradičním způsobem ji zahájil zdejší dobrý duch - pastýř Gill. V tomto roční období probíhá Odemykání Mechového jezírka každoročně a stalo se vyhledávaným cílem turistů.

Slezská zámecká ulička v Bruntále prochází rekonstrukcí

23. května 2011 21:30 | Bruntál | Karel Soukop

Těsně před dokončením je celková oprava historické Slezské uličky mezi Zámeckým náměstím a Dukelskou ulicí v Bruntále. Toto romantické zákoutí města se skutečně řádné opravy dočkalo po několika desítkách let. Většinu potřebných peněz se radnici podařilo získat z fondů Evropské unie.

Státní maturity na MOG Bruntál zatím úspěšné

20. května 2011 15:48 | Bruntál | Karel Soukop

Máj to je nejen lásky čas, ale také čas maturit. Studenti na bruntálském městském gymnáziu letos maturují už po jedenácté. Poprvé tady ale, stejně jako i na ostatních středních školách, probíhají maturity státní.

Arboretum v Pasece je právě v plném květu

18. května 2011 11:16 | Bruntál | Karel Soukop

Neuvěřitelnou paletou barev v těchto dnech doslova hýří arboretum v Pasece nedaleko hradu Sovince. Přitom ještě před několika lety tady byla ohyzdná skládka a před tím do roku 1976 lom. Za touto neskutečnou proměnou stojí tvrdá dřina tvůrce arboreta Radima Slabého a jeho spolupracovníků.

Výstava skalniček a bonsají přilákala stovky zájemců

17. května 2011 15:59 | Bruntál | Karel Soukop

Bonsaje, miniskalky, skalničky, stromky v nádobách. To všechno byl ke spatření na výstavě, kterou v atriu bruntálského kulturního střediska uspořádal bruntálský klub skalničkářů. V prodejní části si zájemci mohli skalničky také koupit.

V Bruntále vzniká finanční a dluhová poradna

16. května 2011 18:11 | Bruntál | Karel Soukop

Nové využití našel dlouhodobě nevyužívaný areál na Fügnerově ulici v centru Bruntálu. Bude jej využívat občanské sdružení Liga. Jako první zde najde střechu nad hlavou zařízení, které ve městě zatím chybí - poradna pro finanční gramotnost a dluhové poradenství.

Podpisová akce na podporu obchvatu Bruntálu

15. května 2011 21:29 | Bruntál | Karel Soukop

Myslíte si, že doprava v Bruntále je příliš hustá? Vadí vám kamiony projíždějící středem města? Chcete více klidu a bezpečí na bruntálských silnicích? Pak se připojte k podpisové akci na podporu výstavby jihovýchodního obchvatu města.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více