Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Otevírání parku v rámci Dne Země bylo první letošní akcí

25. dubna 2011 21:35 | Bruntál | Karel Soukop

Velký městský park v Bruntále se od rána do pozdního odpoledne stal cílem stovek dětí ï dospělých. Středisko volného času tady ve spolupráci s městem pořádalo Jarní probouzení parku, které proběhlo v rámci oslav Dne země. Něco podobného se v parku konalo úplně poprvé.

Romský den oslavilo tako Společenství Romů na Moravě

18. dubna 2011 20:41 | Bruntál | Karel Soukop

Mezinárodní den Romů se v Bruntále slaví už od roku 2002. Bruntál byl jedním z prvních měst v České republice, která se k oslavám připojila. Letos poprvé si jej Romové připomněli slavnostní mší a průvodem městem.

Fotosoutěž Řeky v proměnách dospěla do finále

17. dubna 2011 21:49 | Bruntál | Karel Soukop

Fotosoutěž Řeky v proměnách dospěla k úspěšnému závěru. Tuto soutěž v září loňského roku vyhlásili studenti krnovských středních škol. Od začátku do konce je výlučně jejich záležitostí. Finančně ji pak podpořil Moravskoslezský kraj.

Hrad Sovinec prochází posledními přípravami na sezónu

16. dubna 2011 14:56 | Bruntál | Karel Soukop

Hrad Sovinec na Rýmařovsku je cílem turistů ze široka daleka . Patří k nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším kulturním památkám v okrese Bruntál. Také v letošní sezóně se mají návštěvníci na co těšit. Čeká je zde několik zajímavých novinek.

V Bruntále začali slavit Den romů již podeváté

14. dubna 2011 8:27 | Bruntál | Karel Soukop

8. duben je v celém světě připomínán jako Mezinárodní den Romů. Tebto významný den se slaví také v Bruntále. Oslavu každoročně připravuje občanské sdružení Liga.

Ve Starém Městě otevřeli novou obecní knihovnu

11. dubna 2011 23:36 | Bruntál | Karel Soukop

Novou veřejnou knihovnu mají lidé ve Starém Městě u Bruntálu. V bruntálském okrese je teď celkem 58 veřejných knihoven. 10 z nich je tak zvaně profesionálních - pracují v nich profesionální knihovníci, v ostatních působí knihovníci vlastně spíše knihovnicce, dobrovolní.

ELPIS - poradna pro oběti násilí, týrání a zneužívání

8. dubna 2011 16:42 | Bruntál | Karel Soukop

Dnešní doba je plná násilí ve všech jeho podobách. Oběti domácího násilí jsou přitom mnohdy bezradné a nevědí na koho se obrátit o pomoc. V Bruntále jim přitom může kvalifikovaně a bezplatně pomoci poradna Elpis, kterou provozuje Slezská diakonie.

Preventivní policejní akce "Zebra se za tebe nerozhlédne"

7. dubna 2011 21:42 | Bruntál | Karel Soukop

Také letos policisté zaměřili svou pozornost na bezpečnost chodců, zejména dětí. Ty musí při cestě do školy většinou několikrát přecházet přes frekventované ulice. Při akci Zebra se za tebe nerozhlédne, radili policisté dětem v Bruntále a Krnově přímo na ulicích.

Na bruntálské radnici platí od března nový organizační řád

5. dubna 2011 23:55 | Bruntál | Karel Soukop

Městský úřad v Bruntále prochází zásadní transformací. Po bezmála dvou měsících jednání ji schválili městští radní Tyto změny jsou největší od roku 2003, kdy radnice přebrala část agendy od zaniklého okresního úřadu.

Výstava Šárky Lupečkové a Jindřicha Štreita na zámku

4. dubna 2011 23:52 | Bruntál | Karel Soukop

Klub Galerie v kapli pokračuje v tradici pořádání výstav vysoké úrovně. U té nejnovější sáhli pořadatelé takříkajíc do vlastních řad a připravili společnou výstavu Jindřicha Štreita a Šárky Lupečkové, kteří působí v galerii především jako kurátoři.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více