Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Cestovatel Jiří Kolbaba chystá výstavu a interaktivní besedu

1. dubna 2011 18:48 | Bruntál | Karel Soukop

Do Bruntálu zavítá jeden z nejznámnějších českých cestovatelů, viceprezident Českého klubu cestovatelů Jiří Kolbaba. Vystaví zde své fotografie a vystoupí s novým interaktivním přednáškovým pořadem To je Havaj.

Agentura pro sociální začleňování rozjíždí projekty

31. března 2011 7:29 | Bruntál | Karel Soukop

Typickou vyloučenou lokalitou je podle vyjádření odborníků oblast bývalých bruntálských kasáren. Nevábnému ghetu teď svítá naděje na výrazné zlepšení stavu. Svou pozornost na něj zaměřila Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách.

Cvičení "Jeseníky Rescue 2011" prověřilo záchranáře i psy

28. března 2011 20:29 | Bruntál | Karel Soukop

Secvičení jednotlivých složek Integrovaného systému pro vyhledávání osob v sutinách, plošné vyhledávání osob a lavinové vyhledávání. Takové byly cíle cvičení Jeseníky Rescue 2011. Zúčastnili se jej profesionální i dobrovolní hasiči z Bruntálu a hasičtí záchranáři a kynologové z České Kamenice a z Hejnice k Libereckém kraji.

Výstava trofejí je současně chovatelskou přehlídkou

27. března 2011 16:27 | Bruntál | Karel Soukop

Lovecké trofeje kam se člověk podíval.Tak to vypadalo ve velkém sále bruntálského kulturního střediska. Probíhala tady totiž každoroční chovatelská přehlídka. Kromě myslivců se na jejím pořádání podílel i bruntálský městský úřad.

Paní Pluskalová z Bruntálu oslavila 100. narozeniny

23. března 2011 21:08 | Bruntál | Karel Soukop

Sté výročí narození oslavila v kruhu svých příbuzných, přátel a hostů paní Helena Pluskalová z Bruntálu. Paní Pluskalová žije v bruntálském Domově Pohoda a popřát k životnímu jubileu jí přišli zástupci města Bruntálu, Moravskoslezského kraje i České strany sociálně demokratické.

Vrbno pod Pradědem - Miss dětských domovů 2011

23. března 2011 10:34 | Bruntál | Karel Soukop

Dětské domovy v Moravskoslezském kraji už také mají svou Miss. Soutěže, kterou připravil Dětský domov ve Vrbně pod Pradědem, se zúčastnilo jedenáct dívek ze sedmi dětských domovů.

První společenský ples bruntálského sdružení Polárka

21. března 2011 21:33 | Bruntál | Karel Soukop

Letošní plesová sezóna v Bruntále končí. Letos byl poprvé její součástí ples poněkud netradiční. Pro své klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé a také pro své příznivce, jej uspořádala sociálně terapeutická dílna Polárka.

Sdružení Archa nesouhlasí s plánovanými sociálními škrty

18. března 2011 16:58 | Bruntál | Karel Soukop

Výrazné finanční, doslova existenční potíže hrozí mentálně postiženým lidem, kteří bydlí v chráněném bydlení Archa, které je střediskem Slezské diakonie v Široké Nivě. Vláda zvažuje zrušit slevy, které mají na dopravu. Ta je pro ně přitom životně důležitá.

Úspěšná prezentace Bruntálu na veletrhu "Dovolená a region"

16. března 2011 21:28 | Bruntál | Karel Soukop

Rozvoj cestovního ruchu považují odborníci pro Bruntálsko za nevyhnutelný. Bruntálská radnice se roto snaží propagovat město, jeho okolí i celý region. Svědčí o tom účast na Veletrhu Dovolená a region, který se konal na Ostravském výstavišti Černá louka.

I v Bruntále podepisují čtenáři petici proti zdražení knih

14. března 2011 19:34 | Bruntál | Karel Soukop

Chystané zvýšení daně z přidané hodnoty u knih z deseti na sedmnáct a půl procenty vyvolalo bouři nevole. Nakladatelé a knihkupci se bojí krachů, čtenáři podepisují petici na obranu knih. Bruntál nezůstává pozadu, výzvu na obranu knih je zde možné podepsat v obou místních knihkupectvích.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více