Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Na SPŠ v Bruntále byli slavnostně stužkováni letošní maturanti

12. března 2011 11:15 | Bruntál | Karel Soukop

Blíží se maturity. Lze to poznat také z toho, že se na ulicích pohybují mladí lidé ozdobení barevnými stužkami. Tradice stužkování je všeobecně rozšířená, dodržují ji také na Střední průmyslové škole v Bruntále.

Seniorky přály k MDŽ klientkám domů s pečovatelskou službou

10. března 2011 8:04 | Bruntál | Karel Soukop

Před několika lety se zdálo, že Mezinárodní den žen zajde na úbytě. Minulému režimu se jej podařilo lidem znechutit. V poslední době ale tento svátek opět ožívá a to i v Bruntále.

Ve Světlé Hoře pokračuje tradice masopustního veselí

9. března 2011 9:41 | Bruntál | Karel Soukop

Ke konci zimy neodmyslitelně patří masopust a masopustní průvody. Na Bruntálsku, až na malé výjimky, tato tradice postupně zanikla, podobně jako spousta dalších. Postupně se je však daří obnovovat. Příkladem může být masopust ve Světlé Hoře.

27 nových bakalářů bylo promováno na VŠ v Bruntále

7. března 2011 21:28 | Bruntál | Karel Soukop

Velký sál Společenského domu v Bruntále se opět zaplnil do posledního místečka. Promocí zde ukončilo své vysokoškolské studium a získalo titul bakalář dalších pětadvacet studentů bruntálské pobočky ostravské Vysoké školy podnikání.

Moravskoslezský Kočov čekají v červenci nové volby

7. března 2011 7:45 | Bruntál | Karel Soukop

Znovu k volebním urnám půjdou lidé v Moravskoslezském Kočově na Bruntálsku. Část místních zastupitelů odstoupila, jejich počet klesl pod zákonem stanovenou minimální hranici a musí se konat volby nové. Obci tato situace přináší nemalé obtíže.

Nové vesnické muzeum v Malé Štáhli má expozici lnářství

4. března 2011 9:20 | Bruntál | Karel Soukop

Muzea nejsou výsadou pouze velkých měst. Své vlastní muzeum má třeba také Malá Štáhle. Malá obec na Bruntálsku, kde žije trvale zhruba 150 obyvatel. S jeho vybudováním v obci pomohli pracovníci muzea z nedalekého Rýmařova.

Zdravou výživou proti jarní únavě - radí Melánie Kautzová

2. března 2011 15:45 | Bruntál | Karel Soukop

Konec zimy a začátek jara je období, kdy lidem hrozí tak zvaná jarní únava Dá se sní však úspěšně bojovat. Jak na ni radí odbornice na zdravou výživu Melanie Kautzová z Bruntálu.

Karneval na sněhu ve skiareálu Avalanche

28. února 2011 20:57 | Bruntál | Karel Soukop

Lyžařský areál v Horním Václavově se na přechodnou dobu změnil v pohádkovou zemi. Na sjezdovce se jenom hemžily pohádkové bytosti a zvířátka a nechyběl ani děd Praděd. Probíhal tady pravý a nefalšovaný karneval na sněhu.

Středisko volného času Bruntál čekají změny organizace i působení

25. února 2011 17:05 | Bruntál | Karel Soukop

Zásadní změny se udály v Bruntálském Domě dětí, který dříve patřil pod Středisko volného času v Karviné. Od začátku roku se osamostatnil, jeho zřizovatelem je město a nese název Středisko volného času Bruntál.

Stovky jehňat se již rodí v ovčíně v Jelení

23. února 2011 19:33 | Bruntál | Karel Soukop

Teplota sice stále klesá hluboko pod bod mrazu, ale jaro už přece jenom nesměle klepe na dveře. Plné ruce práce mají v této době ovčáci, ovce rodí jehňata jako o závod. Třeba na Lesním statku v Jelení v okrese Bruntál se jich už narodily stovky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více