Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

V Bruntále byli oceněni nejlepší sportovci okresu

8. února 2011 11:11 | Bruntál | Karel Soukop

Letos se opět sešli nejlepší sportovci okresu Bruntál s vedením okresního sdružení ČSTV a představiteli měst a obcí. Toto setkání má už velmi dlouhou tradici a má pro všechny zúčastněné velký význam.

V bruntálském divadle vystavuje fotograf Josef Polášek

7. února 2011 21:12 | Bruntál | Karel Soukop

Na čtyři desítky svých fotografií a grafik vystavuje v předsálí bruntálského městského divadla bruntálský fotograf Josef Polášek. Zájemci se zde mohou seznámit s jeho pohledem na svět a s jeho názorem na ženskou krásu, mladí fotografové pak zde mohou najít inspiraci.

Dům na půl cesty Timotei je plně využíván

3. února 2011 23:13 | Bruntál | Karel Soukop

Mladí lidé, kteří po dosažení dospělosti odcházejí z dětských domovů, výchovných ústavů nebo se vracejí z vězení nemají zpravidla kam jít. Hrozí jim, že se brzy dostanou na šikmou plochu. Pomoc najdou v bruntálském Domě na půl cesty Timotei.

Vernisáž výstavy mexické malířky v Galerii v kapli

3. února 2011 0:31 | Bruntál | Karel Soukop

Výstavu malířky Claudie Alejandry Núñez Vasquez., která pochází z více než devět tisíc kilometrů vzdáleného Mexika připravila bruntálská Galerie v kapli Umělec z této exotické země vystavuje v Bruntále úplně poprvé. Výstava potrvá v kapli svaté Alžběty do 5. března.

Euroregion Praděd navštívil europoslanec Jan Březina

2. února 2011 15:24 | Bruntál | Karel Soukop

Jak pokračovat ve stávající spolupráci po roce 2013, kdy skončí dosavadní podoba euroregionů. Taková byla náplň jednání Euroregionu Praděd ve Vrbně pod Pradědem. Zúčastnili se jej i poslanci Jiří Krátký z Jeseníku, Ladislav Velebný z Dolní Moravice a europoslanec Jan Březina.

Felinoterapie v bruntálském Domově Pohoda

31. ledna 2011 13:53 | Bruntál | Karel Soukop

Felinoterapie - slovo, které většině lidí zatím nic neříká. Je to přitom rehabilitační metoda, která využívá příznivého účinku koček na člověka, na lidský organismus. Její použití se teprve rozvíjí, v bruntálském Domově pro seniory Pohoda ji už používají běžně.

Zima na zámku v Bruntále je ve znamení práce a příprav

30. ledna 2011 13:49 | Bruntál | Karel Soukop

Zima na zámku v Bruntále není dobou relativního klidu jako tomu bylo donedávna, kdy se čekalo na jaro a dělaly věci na které nebyl v sezóně čas. Dnes je zde otevřeno celoročně a návštěvníci sem mohou zavítat i nyní. Navíc se upravují stávající a připravují nové expozice.

Mateřské centrum Skřítci - ekologie zábavnou formou

27. ledna 2011 18:14 | Bruntál | Karel Soukop

Mateřské centrum Skřítci se věnuje ekologické výchově u dětí, které sotva začnou rozum brát. Mají tady pro ně kroužek nazvaný Skřítkova zahrádka. Děti se zde každý týden scházejí a nenásilnou a přitažlivou formou získávají kladný vztah k přírodě.

Výstava obrazů Karla Adámka v zámecké galerii

25. ledna 2011 23:36 | Bruntál | Karel Soukop

Letošní výstavní sezónu zahájilo bruntálské muzeum výstavou obrazů bruntálského malíře Karla Adámka, kterou připravil Klub za starý Bruntál. Výstava nabízí průřez tvorbou známého, předčasně zesnulého bruntálského výtvarníka.

Sdružení Sagapo získalo další byty pro podporované bydlení

24. ledna 2011 23:32 | Bruntál | Karel Soukop

Čtrnáct postižených lidí, kteří by jinak museli žít v ústavech, našlo nový život v Bruntále. Umožňuje jim to zařízení Sagapo a jeho projekt podpora samostatného bydlení.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více