Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Ministerstvo plánuje zrušení tratě do Malé Morávky

21. ledna 2011 17:24 | Bruntál | Karel Soukop

Zrušit lokální železniční trať Bruntál - Malá Morávka navrhlo ministerstvo dopravy. Rozhodnutí ale zatím není pravomocné. Bruntál i Malá Morávka se proti němu odvolali. Další dvě odvolání dostalo ministerstvo od Společnosti přátel Muzea Kapličkový vrch a od Klubu přátel lokálek.

V Krnově bylo oceněno "7 statečných" při přepadení směnárny

19. ledna 2011 22:38 | Bruntál | Karel Soukop

Sedm statečných, kteří se vloni v Krnově podíleli na zneškodnění ozbrojeného lupiče a další tři, kteří k němu přispěli nepřímo, převzali v obřadní síni krnovské radnice čestné uznání za statečnost a plaketu hejtmana kraje. Krnovský městský úřad pak přidal peněžní dar a čtyři potřební dostali poukaz na léčebnou rehabilitaci.

Změna osvětlení Uhlířského vrchu přinesla Bruntálu ocenění

18. ledna 2011 13:27 | Bruntál | Karel Soukop

Až na Slovensku získalo město Bruntál ocenění za přístup k životnímu prostředí. Udělil mu jej Slovenský svaz astronomů amatérů a Hvězdárna Rimavská Sobota ve spolupráci se Slovenskou astronomickou společností a Slovenskou ústřední hvězdárnou v Hurbanovu, za podpory slovenské Agentury na podporu výzkumu a vývoje.

Azylové domy v Bruntále jsou plně obsazeny

16. ledna 2011 0:16 | Bruntál | Karel Soukop

Zcela zaplněné jsou v těchto dnech oba bruntálské azylové domy. Jeden je zde pro muže a druhý pro ženy s dětmi. Oba provozuje bruntálská pobočka Slezské diakonie.

Vedení Bruntálu má náročné plány pro příští období

16. ledna 2011 0:13 | Bruntál | Karel Soukop

Starosta Petr Rys z e sdružení Bruntál 2010, první místostarosta Vladimír Jedlička z ČSSD, druhý místostarosta Václav Mores z TOP 09. Takové je vedení města Bruntálu vzešlé z podzimních voleb. Čelní představitelé si v novém roce vytyčili úkoly, kterých by chtěli postupně dosáhnout.

ZŠ Rýmařovská realizuje rozsáhlý projekt "Profese 2012"

13. ledna 2011 10:26 | Bruntál | Karel Soukop

O lepší uplatnění svých absolventů usiluje prostřednictvím projektu Profese 2012 bruntálská Základní škola na Rýmařovské ulici. Peníze na projekt se škole podařilo získat z fondů Evropské unie a ze státního rozpočtu.

Studentský soubor "Nedramatická elipsa" měl premiéru

12. ledna 2011 7:46 | Bruntál | Karel Soukop

Týdny perné práce mají za sebou amatérští herci - studenti obou bruntálských gymnázií. Jejich úsilí bylo korunováno úspěchem, divadelní hra v jejich nastudování se dočkala premiéry.

V bruntálském Domově Pohoda pořídili novou keramickou pec

9. ledna 2011 22:16 | Bruntál | Karel Soukop

Mimořádný zájem mezi seniorkami z bruntálského Domova Pohoda je o keramickou dílnu. Babičky se tady pravidelně scházejí a učí se pracovat s keramickou hlínu. Dílnu mohl domov otevřít díky dotaci bruntálské radnice.

Město Bruntál chystá oslavy 800 let založení

6. ledna 2011 18:37 | Bruntál | Karel Soukop

Město Bruntál se už teď začíná připravovat na oslavy osmistého výročí svého založení. Všichni, kdo mají zájem se mohou přihlásit a na přípravě oslav se přímo podílet.Radnice uvítá všechny návrhy a nápady.

Částečné zatmění Slunce bylo v Bruntále pozorovatelné

5. ledna 2011 20:20 | Bruntál | Karel Soukop

Mimořádně dobré podmínky pro pozorování úterního částečného zatmění slunce panovaly v Bruntále.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více