Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Starosta města ocenil odvážného městského strážníka

23. února 2011 9:46 | Bruntál | Karel Soukop

Zaslouženého ocenění se dočkal městský strážník Jiří Dembovský, který duchapřítomně zabránil ozbrojeným lupičům odnést si lup z přepadeného zlatnictví. Odvážného muže přijal na radnici starosta Petr Rys a předal mu pamětní list a drobný dárek. Na radnici poděkovala strážníkovi také majitelka zlatnictví Marcela Assefová.

Čipování psů bude od 1.dubna v Bruntále povinné

21. února 2011 20:17 | Bruntál | Karel Soukop

Tak zvané čipování psů již začíná být běžnou věcí. V Bruntále bude povinné od 1. dubna tohoto roku. Příslušnou obecně závaznou vyhlášku už městští zastupitelé schválili.

Regionální knihovnické centrum je důležitou institucí

19. února 2011 11:49 | Bruntál | Karel Soukop

Regionální knihovnické centrum v Bruntále. Obecný název, který toho moc neříká. Přitom se pod ním skrývá instituce, která má pro knihovny v celém okrese Bruntál nezastupitelnou úlohu.

Bruntál úspěšně vystavoval na veletrhu Holiday World

16. února 2011 20:20 | Bruntál | Karel Soukop

Také letos, ostatně už tradičně, se město Bruntál zúčastnilo veletrhu Holiday World, jehož dvacátý ročník se konal v Praze. Odborníci i běžní návštěvníci hodnotili prezentaci Bruntálu jako velmi zdařilou.

Sociálně terapeutická dílna Polárka a chráněné bydlení

15. února 2011 21:26 | Bruntál | Karel Soukop

Příjemné s užitečným spojili v bruntálské sociálně terapeutické dílně Polárka. Prodávají drobné výrobky, které klienti Polárky vyrábějí především v rámci rehabilitace a posilují tím svůj rozpočet.

"Tvoje správná volba" - preventivní akce policie pro děti

14. února 2011 19:08 | Bruntál | Karel Soukop

Ukázat dětem nebezpečí pití alkoholu, kouření cigaret nebo marihuany je cílem projektu nazvaného Tvoje správná volba, který pro děti na Bruntálsku připravily policejní preventistky. Projekt pochází ze Slovenska a je financovaný z projektu na prevenci a boj proti zločinu.

Policie hledá svědky loupežného přepadení zlatnictví

10. února 2011 18:25 | Bruntál | Karel Soukop

Scéna jako z akčního filmu se nedávno odehrála přímo v centru Bruntálu. Trojice ozbrojených lupičů zde za bílého dne přepadla zlatnictví. Díky včasnému a neohroženému zásahu jednoho z kolemjdoucích se pachatelům nepodařilo odcizit žádné zlaté šperky.

Výstava unikátních přírodních fotografií Štěpána Mikulky

10. února 2011 18:05 | Bruntál | Karel Soukop

Pocta životu aneb nejsme tady sami, takový je název výstavy fotografií, která je ke zhlédnutí ve výstavních prostorách bruntálského zámku. Autorem je bruntálský fotograf Štěpán Mikulka a výstava nabízí skutečně to nejlepší, co je v této oblasti k vidění.

Bruntal Cup - mezinárodní fotbalový turnaj přípravek

10. února 2011 12:08 | Bruntál | Karel Soukop

2. ročník Bruntál Cupu, fotbalového turnaje starších přípravek, přilákal do města desítky malých fotbalistů z deseti týmů. Turnaj byl tentokrát mezinárodní, přijel totiž tým i ze slovenské Žiliny.

Stužkovací ples studentů Městského osmiletého gymnázia

9. února 2011 8:02 | Bruntál | Karel Soukop

Už zase budeme potkávat studenty ozdobené barevnými stužkami. Na své cestě k dospělosti dospěli studenti posledního ročníku bruntálského městského osmiletého gymnázia až krátce před maturitu. Veřejnosti to dávají na vědomí právě stužkami.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více