Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

V Jeseníkách poprvé na světě začal fungovat pro lyžaře phone ticket

12. ledna 2023 9:38 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Jako první na světě spustili ve ski areálu Kopřivná v Malé Morávce do ostrého provozu nový systém virtuálních skipasů. Nově k lyžování nebude nutná plastová karta, postačí mobilní telefon v kapse.

Kina ve všech velkých městech Jeseníků opakovaně plní filmový dokument místních tvůrců o divoké jesenické přírodě

10. ledna 2023 11:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Pět repríz v Šumperku, čtyři v Bruntále, vyprodaná kina v Jeseníku, Uherském Hradišti, Zábřehu a Svitavách. To je dosavadní úspěch dokumentu Jeseníky, království horské divočiny. Za jeho vznikem stojí Správa CHKO a místní filmoví tvůrci.

Na bruntálské ZŠ Petrin připravují dětem snídaně pro start dne

9. ledna 2023 11:40 | Bruntál | Karel Soukop

Lékaři i výživoví poradci doporučují každému zahájit svůj den vydatnou a zdravou snídaní. Ne všichni školáci mají z časových nebo sociálních důvodů tuto možnost doma. Na druhé ZŠ v Bruntále se rozhodli s touto situací pomoci.

Vánoce na Sovinci přinesly spoustu zajímavostí, poučení, zábavy i možnost výroby vlastních suvenýrů

9. ledna 2023 9:13 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Ve druhé reportáži navštívíme originálně připravený vánoční hrad Sovinec. Ten opět pozval návštěvníky na speciální vánoční prohlídky. Během pětidenní akce si užili pravé středověké ponuré scenérie, ale i veselé vánoční atmosféry. Domů si mohli odnést také neobvyklé suvenýry.

Teplý leden ohrožuje ski areály v Jeseníkách. Některé přerušují, jiné omezují činnost

8. ledna 2023 20:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Jarní teploty počátku letošního roku způsobují velké problémy provozovatelům ski areálů v Jeseníkách. Některé musely dokonce přerušit činnost. Velké areály se snaží, aby lyžování udržely a vyhlížejí potřebné ochlazení.

Snídaně ve snídaňovém klubu pomáhá školákům na ZŠ Petrin v Bruntále nastartovat nový den

6. ledna 2023 7:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lékaři i výživoví poradci doporučují každému zahájit svůj den vydatnou a zdravou snídaní. Ne všichni školáci mají z časových nebo sociálních důvodů tuto možnost doma. Na druhé ZŠ v Bruntále se rozhodli s touto situací pomoci.

Nemocnice v Krnově zahajuje přestavbu operačních sálů a LDN za 50 mil Kč

3. ledna 2023 9:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krnovská nemocnice přistupuje ke komplexní přestavbě svých operačních sálů. Výsledkem rekonstrukce a nového přístrojového vybavení budou jedny z nejmodernějších sálů v České republice.

16. ročník Bruntálského krystalku, tradiční setkání otužilců na Kobylím rybníku, vynikal rekordní účastí

2. ledna 2023 8:07 | Bruntál | Karel Soukop

Lidé z  Bruntálu se na 1. svátek vánoční v hojném počtu sešli na březích Kobylího rybníka. Už po 16. se tady konal Bruntálský krystalek, vánoční setkání otužilců.

22 otužilců se sešlo na Bruntálském krystalku – tradičním povánočním setkání v Kobylím rybníce

2. ledna 2023 6:46 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lidé z  Bruntálu se na 1. svátek vánoční v hojném počtu sešli na březích Kobylího rybníka. Už po 16. se tady konal Bruntálský krystalek, vánoční setkání otužilců.

Bruntálští saunaři opět proběhli centrem města a rozloučili se tak se starým rokem

2. ledna 2023 6:46 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již posedmé v novodobé historii se sešli návštěvníci bruntálské sauny, aby proběhli centrem města a zakončili tak starý rok. Bruntálská sauna v parku je stále oblíbenější a je dnes již jednou z mála klasických saun, vytápěných dřevem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více