Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Návštěvníci hradu Sovince si mezi svátky mohli užít vánoční atmosféru i program na hradě

29. prosince 2022 7:56 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Hrad Sovinec na Rýmařovsku opět pozval návštěvníky na speciální vánoční prohlídky. Během pětidenní akce si užili pravé středověké ponuré scenérie, ale i veselé vánoční atmosféry. Domů si mohli odnést také neobvyklé suvenýry.

Na rybníku v centru Bruntálu se sešel rekordní počet otužilců na 16. Bruntálském krystalku

27. prosince 2022 12:00 | Bruntál | Karel Soukop

Lidé z  Bruntálu se na 1. svátek vánoční v hojném počtu sešli na březích Kobylího rybníka. Už po 16. se tady konal Bruntálský krystalek, vánoční setkání otužilců.

V městském divadle v Bruntále zahrála ZŠ Amos Betlémský příběh s přidaným vlastním koncertem

26. prosince 2022 13:20 | Bruntál | Karel Soukop

To, že i historická témata je možno zpracovat odlehčenou i poučnou formou, dokázali žáci soukromé ZŠ Amos v Bruntále. Secvičili a sehráli ho v městském divadle ve třech představeních, pro školy a pro širokou veřejnost. Přidali i Vánoční koncert.

Betlémský příběh s trochou humoru sehráli žáci soukromé základní školy Amos v bruntálském divadle

21. prosince 2022 23:40 | Celý MS kraj | Karel Soukop

To, že i historická témata je možno zpracovat odlehčenou i poučnou formou, dokázali žáci soukromé ZŠ Amos v Bruntále. Secvičili a sehráli ho v městském divadle ve třech představeních, pro školy a pro širokou veřejnost. Přidali i Vánoční koncert.

Světově uznávaný fotograf Josef Danyi rekapituluje velkou výstavou v Bruntále 15 let své činnosti

21. prosince 2022 23:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Josef Danyi patří k nejuznávanějším fotografům u nás. Je držitelem více než stovky mezinárodních ocenění ve 40 zemích čtyřech kontinentů. Ne své velké výstavě rekapituluje 15 let své fotografické tvorby.

Největší pohyblivý Betlém v MS kraji je opět obohacen o další sekci, v Bruntále bude otevřen od 25. prosince

21. prosince 2022 23:29 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Největší pohyblivý Betlém v MS kraji má 281 figur, 23 pohyblivých sekcí a zaujímá plochu 38 metrů čtverečních. Je dílem bruntálského řezbáře Františka Nedomlela, který na něm pracuje již 60 let a navázal na práci svého otce.

Na Kosárně v Karlovicích školáci i předškoláci vystavili své anděly a pozvali veřejnost

21. prosince 2022 10:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Namaluj si svého anděla. Tak se jmenovala výstava tvorby karlovických školáků a předškoláků. Díky spolupráci s Muzeem Bruntál ji mohli uspořádat na Kosárně, která je součástí Technotrasy MS kraje.

Další skiareály v Jeseníkách startují sezónu, Kopřivná, Myšák i Čerťák spustily lanovky

20. prosince 2022 10:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na první otevřené sjezdovky v Karlově pod Pradědem navázaly o víkendu díky přídělu sněhu i další areály v Jeseníkách, které spustily své lanovky. Kopřivná, Myšák, Čerťák i další, přivítaly první sjezdaře.

Betlémské světlo dorazilo do Bruntálu, bude umístěno i v kostele u největšího Betléma

19. prosince 2022 11:16 | Bruntál | Karel Soukop

Sobota, 10 hodin 23 minut. To byl přesný čas, kdy do Bruntálu dorazilo letošní Betlémské světlo. Přivezli ho, jako každý rok, skauti z Brna. První zájemci čekali na své světlo už na nádraží.

Vánočních stromků je letos na plantážích dostatek, hitem sezóny je jedlička

19. prosince 2022 9:14 | Celý MS kraj | Karel Soukop

S blížícími se Vánocemi vrcholí také doba nákupu vánočních stromků. Ti, kteří dávají přednost čerstvým stromečkům je právě v těchto dnech vybírají na různých speciálních plantážích. Už teď je možno říct, že svůj stromeček sežene každý.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více