Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

MS kraj předal provozovatelům nové čtyřkolky pro úpravu běžeckých tras v Jeseníkách

23. listopadu 2022 21:08 | Celý MS kraj | Karel Soukop

S přicházející zimou a rostoucí popularitou běžeckého lyžování řeší obce i provozovatelé areálů problém kvalitní údržby běžeckých tras. MS kraj se stará o více než 750 km tras a s tím souvisí i potřeba techniky na jejich údržbu. Jeseníkům proto právě předal dvě nejnovější čtyřkolky.

Předregistrace pacientů do nové zubní ambulance proběhla ve Městě Albrechticích

22. listopadu 2022 9:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Do nové zubní ambulance ve Městě Albrechticích bude registrován jen každý druhý zájemce. Ukázala to předregistrace, kterou tady zorganizovala krnovská nemocnice. Kapacita ambulance je stanovena na tisíc pacientů, zájem v předregistraci projevilo 2050 zájemců.

On line veletrh středních škol začal v MS kraji prvním dnem školami okresu Bruntál

22. listopadu 2022 9:19 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Střední školy v celém kraji otvírají v tomto týdnu své brány budoucím zájemcům o studium. Jedná se ovšem o brány virtuální. Probíhá totiž on line Veletrh středních škol. V akci, která se osvědčila v období covidové pandemie se MS kraj pro velký zájem rozhodl pokračovat.

Bylo zahájeno hlasování o titul Alej roku, mezi nominovanými je i bruntálská lipová alej na Uhlířský vrch

20. listopadu 2022 19:29 | Bruntál | Karel Soukop

Lipová alej na Uhlířský vrch je mezi nominovanými na titul Alej roku 2022. Čtyři řady více než kilometr dlouhé aleje byly vysázeny v roce 1766 na popud komtura von Riedheima. Řady pásy stromů končí na vrcholu Uhlířského vrchu u kostela panny Marie Pomocné.

Lyžařské areály v Jeseníkách zahajují zasněžování sjezdovek a připravují i letošní novinky

20. listopadu 2022 15:16 | Celý MS kraj | Karel Soukop

S prvními listopadovými mrazy vrcholí příprava lyžařských areálů na letošní sezónu. Areály v Jeseníkách zahájily zasněžování sjezdovek a vrcholí příprava s novinkami v oblasti techniky i obsluhy návštěvníků.

Bruntálská čtyřřadá lipová alej na Uhlířský vrch soutěží v internetové anketě o titul Alej roku 2022

18. listopadu 2022 15:56 | Bruntál | Karel Soukop

Lipová alej na Uhlířský vrch je mezi nominovanými na titul Alej roku 2022. Čtyři řady více než kilometr dlouhé aleje byly vysázeny v roce 1766 na popud komtura von Riedheima. Čtyři pásy stromů končí na vrcholu Uhlířského vrchu u kostela panny Marie Pomocné.

Centrum Bruntálu již nově zdobí letošní vánoční strom

16. listopadu 2022 14:33 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálské náměstí již zdobí letošní vánoční strom. Je jím jedle, darovaná obcí Karlovice. Před 33 lety ji tady vysadil děda Romana a Lucie Cinklových Karel Cinkl. Jedle časem zmohutněla a začala stínit domu. Proto ji majitelé věnovali obci.

Den válečných veteránů v Bruntále uctilo vedení města, legionáři a sbírkou i občané města

16. listopadu 2022 12:43 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Den válečných veteránů připadá již od roku 1919 na 11. listopad, den, kdy bylo podepsáno příměří na konci 1. světové války. Jeho symbolem je červený květ vlčího máku. Ten kvetl mezi hroby vojáků a stal se předmětem básně, do které vojenský lékař a podplukovník John McCrae vepsal svou bolest nad smrtí přítele.

Bruntál má své želízko v ohni ve finále Miss ČR. Je jím Jana Šprtelová

15. listopadu 2022 11:59 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntál má letos své želízko v ohni v soutěži Miss ČR. Je jím 22 letá studentka Jana Šprtelová. Narodila se v Rýmařově, od narození v Bruntále bydlí a absolvovala tady základní i střední školu. Dnes již studuje v magisterském studiu ekonomiku a management.

Den válečných veteránů v Bruntále uctilo vedení města, legionáři a sbírkou i občané města

14. listopadu 2022 11:05 | Bruntál | Karel Soukop

Den válečných veteránů připadá již od roku 1919 na 11. listopad, den, kdy bylo podepsáno příměří na konci 1. světové války. Jeho symbolem je červený květ vlčího máku. Ten kvetl mezi hroby vojáků a stal se předmětem básně, do které vojenský lékař a podplukovník John McCrae vepsal svou bolest nad smrtí přítele.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více