Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Horní Benešov má kuželnu světových parametrů. Právě byla po rekonstrukci otevřena

14. září 2022 8:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Kuželkářský sport má v Horním Benešově téměř 70 letou tradici. Po skromných začátcích byla v roce 1958 postavena dvoudráhová, před 17 lety čtyřdráhová kuželna. Ta však nyní přestala technicky vyhovovat. Město proto investovalo.

Mezinárodní Večerní běh Bruntálem oslavil své 50. výročí. Patří tedy tak mezi nejstarší v Česku

13. září 2022 10:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Velkým svátkem běžeckého sportu se stal v Bruntále již 50. ročník Večerního běhu městem. Ten se tady koná již od roku 1973 bez přestávky, kterou nezpůsobil ani covid. Svým trváním patří mezi nejstarší běhy v Česku vůbec.

Herbert Dreiseitl představí v Bruntále občanům i zastupitelům projekt Bridging The Gap Vize Bruntálu 2070

12. září 2022 12:57 | Bruntál | Karel Soukop

Na pracovní návštěvu přijede do Bruntálu světoznámý krajinářský architekt profesor Herbert Dreiseitl se svým týmem. Setká se s občany na představení svého projektu vize Bruntálu na 50 let dopředu. Uspořádá také workshopy pro občany i zastupitele města.

Všechny bruntálské školy se účastnily turnaje Vybíjená na náměstí. Zahájily tím Dny sportu v Bruntále

12. září 2022 11:52 | Bruntál | Karel Soukop

Již podeváté ožilo centrum Bruntálu turnajem Vybíjená na náměstí. Pořádající základní škola Petrin akcí současně zahájila bruntálské Dny sportu. Na náměstí Míru se za slunečného počasí sešly týmy pátých a šestých tříd všech bruntálských základních škol.

Gastrofestival v Karlově Studánce představil a ocenil nové regionální potraviny kraje

8. září 2022 10:11 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Gastrofestival Pojez v Karlově Studánce nebyl jen přehlídkou lokálních výrobců a prodejců zajímavých potravin. Současně byla vyhodnocena soutěž o logo Regionální potravina MS kraje. Té se letos zúčastnilo 145 produktů od 45 výrobců v 9 kategoriích.

Velká oslava 110. výročí krnovské nemocnice, s gratulací přijel a zazpíval i Jaromír Nohavica

5. září 2022 9:47 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Nejméně tisíc účastníků se sešlo na velké oslavě 110. výročí krnovské nemocnice. Současní i bývalí zaměstnanci si užili bohatý kulturní program, společně s vedením MS kraje.

Žáci na bruntálském Petrinu měli o pár dnů delší prázdniny vzhledem k opravám ve škole

4. září 2022 20:58 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálská základní škola Petrin na Školní ulici je na začátek školního roku plně připravena. Co tady však dosud chybělo, jsou děti. Ty zahájí školní rok až v pondělí 5. září. Důvod je prostý – po celé prázdniny probíhaly ve škole důležité opravy.

Na bruntálskou ZŠ Petrin nastoupí žáci až v pondělí. Prázdniny jim prodloužila oprava kuchyně

2. září 2022 10:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Bruntálská základní škola Petrin na Školní ulici je na začátek školního roku plně připravena. Co tady však dosud chybí, jsou děti. Ty zahájí školní rok až v pondělí 5. září. Důvod je prostý – po celé prázdniny probíhaly ve škole důležité opravy.

Bruntálské zámecké zahrady hostily Slavnosti vína i s řízenou degustací známých vinařů

1. září 2022 16:34 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vítejte u nového Kulturního okénka, které nás v první reportáži zavede na stylové Slavnosti vína na zámku v Bruntále.

Koloběžkáři z Rýmařova přivezli z MS v Estonsku 8 zlatých medailí a patří mezi elitu. Dostalo se jim poděkování vedení kraje

31. srpna 2022 8:10 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Když se řekne Koloběh, málokdo ví, že Česká republika patří mezi světovou elitu v tomto sportu. Z MS v Estonsku přivezli koloběžkáři z Rýmařova 8 zlatých medailí a v klubu mají i mistry Evropy. Dostalo se jim za to uznání i poděkování vedení MS kraje.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více