Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Dobrovolní hasiči z celého Bruntálska darovali hromadně krev v Podhorské nemocnici v Bruntále

30. května 2022 12:56 | Bruntál | Karel Soukop

Již pojedenácté se sešli dobrovolní hasiči z celého Bruntálska, aby společně darovali nejcennější tekutinu. Jsou mezi nimi jak dárci zkušení, tak i ti, kteří krev darují poprvé. Vycházejí tak vstříc současným potřebám zdravotnictví.

Den zdraví v krnovské nemocnici po dvouleté pauze přilákal stovky zájemců

30. května 2022 9:38 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Dva roky se v krnovské nemocnici nemohl konat pravidelný Den zdraví. To se nyní konečně změnilo a také se to projevilo na zájmu návštěvníků. Byly jich stovky.

30. výročí oslavila ZUŠ ve Městě Albrechticích slavnostním koncertem v kostele Navštívení Panny Marie

27. května 2022 9:18 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Slavnostní koncert u příležitosti 30. výročí ZUŠ v městě Albrechticích rozezněl místní kostel Navštívení Panny Marie v centru města. Zdejší umělecká škola si za tři desetiletí získala velké renomé i oblibu u žáků. Dnes jich má více než 170.

Bruntálská sportovní gymnastika oslavila 55 výročí své existence slavnostní akcí pro rodiče i veřejnost

25. května 2022 9:13 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Psal se rok 1967, kdy tehdejší olympijské úspěchy naší Věry Čáslavské inspirovaly bruntálskou gymnastku Libuši Hornovou k založení oddílu sportovní gymnastiky ve městě. Vede ji dodnes přes všechny překážky i stěhování do jiných prostor. Oddíl má dnes celkem 6 trenérů a přes 90 dětí.

Ve Valdštejnské zahradě pražského senátu vystoupil krnovský Dechový orchestr mladých. Oslavil tak svoje šedesátiny.

24. května 2022 9:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Zahrady senátu v Praze rozezněl krnovský Dechový orchestr mladých. Vznikl totiž právě před 60 lety a přijal pozvání k výročnímu koncertu. Ten se odehrál v krásném prostředí a přilákal mnoho diváků.

Bruntálská sportovní gymnastika oslavila 55. výročí slavnostní akcí pro rodiče i veřejnost

23. května 2022 11:40 | Bruntál | Karel Soukop

Psal se rok 1967, kdy tehdejší olympijské úspěchy naší Věry Čáslavské inspirovaly bruntálskou gymnastku Libuši Hornovou k založení oddílu sportovní gymnastiky ve městě. Vede ji dodnes přes všechny překážky i stěhování do jiných prostor. Oddíl má dnes celkem 6 trenérů a přes 90 dětí.

Památník obětem hor inicioval a vybudoval na svahu nad Červenohorským sedlem milovník Jeseníků pan Karel Švéda

20. května 2022 0:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Hory jsou krásné, ale dokážou být i nebezpečné a zrádné. Každý rok u nás přibývá počet těch, kteří se z nich domů už nevrátí. Právě vzpomínka na ně a uctění jejich památky byly hlavním motivem pro milovníka hor Karla Švédu. Díky němu vyrostl na svahu u Červenohorského sedla unikátní památník.

Rekonstrukce silnice z Hvězdy na Ovčárnu nezastaví cestovní ruch. Omezení budou pouze v pracovních dnech

18. května 2022 9:46 | Celý MS kraj | Karel Soukop

61 milionů korun, 800 vrtů, 400 metrů opravované silnice. To jsou jen základní data rekonstrukce důležité stavby horské silnice z Hvězdy na Ovčárnu pod Pradědem. Bude zahájena 23. května a bude také znamenat omezení provozu na této důležité spojnici k Pradědu.

Středověk na Sovinci vystřidaly války napříč staletími. Konala se zde Pocta veteránům

16. května 2022 20:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na hradě Sovinci u Rýmařova se konala výjimečná akce, která se vymyká bežněmu středověkému programu. Pocta veteránům je věnována válkám napříč staletími, ukázkám techniky, výstroje, výzbroje i uctění obětí válek.

Elektroloď Harta přivítala bruntálské vítěze celostátní výzvy 10 tisíc kroků

16. května 2022 11:27 | Bruntál | Karel Soukop

Unikátní elektroloď na Slezské Hartě již naplno zahájila sezónu. Na své, v pořadí třetí plavbě, přivítala na své palubě bruntálské vítěze celostátní výzvy 10 tisíc kroků. 33 nejlepších účastníků soutěže bylo odměněno nejen plavbou ale i cenami.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více