Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Největší varhany v Bruntále v kostele Nanebevzetí Panny Marie procházejí generální opravou

31. května 2021 11:27 | Bruntál | Karel Soukop

Varhany v centrálním bruntálském kostele Nanebevzetí Panny Marie kostele se po dlouhých letech konečně dočkaly rekonstrukce. Ta potrvá dva roky, varhany jsou rozebrány a opravovány v odborné varhanářské firmě. Restaurovány budou všechny stářím postižené části varhan.

První dětské rybářské závody přilákaly do Lomnice děti z celé Moravy

27. května 2021 9:01 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Rybaření je oblíbený koníček dospělých i dětí. Na Tylovském rybníku v Lomnici u Rýmařova si první dětské rybářské závody užívaly desítky závodníků. Počasí sice příliš nepřálo, ale na to jsou odolní rybáři už zvyklí.

Díky spolupráci ZŠ a MŠ proběhla v Bruntále olympiáda předškoláků

27. května 2021 8:50 | Bruntál | Karel Soukop

Omezení všech aktivit v době pandemie na dlouhou dobu zastavila veškeré kulturní a sportovní dění. Proto ihned po rozvolnění zahajují školy i školky pohybové aktivity a sportovní akce pro děti. V Bruntále proběhla ve spolupráci základní a mateřské školy olympiáda předškoláků.

Žlučníky, varixy, kýly, křečové žíly. Podhorská nemocnice v Bruntále se vrací k neakutním a plánovaným operacím

26. května 2021 9:22 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Podhorská nemocnice v Bruntále se s rozvolněním vrací k běžnému operačnímu režimu. Zahájila provádění neakutních a plánovaných operací, které v covidovém období byly úplně zastaveny. Nařízené omezení režimu však také využila k modernizaci operačních sálů.

Na Tylovském rybníku soutěžily desítky dětí na prvních dětských rybářských závodech

23. května 2021 21:14 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Rybaření je oblíbený koníček dospělých i dětí. Na Tylovském rybníku v Lomnici u Rýmařova si první dětské rybářské závody užívaly desítky závodníků. Počasí sice příliš nepřálo, ale na to jsou odolní rybáři už zvyklí.

Nový Městský fotbalový klub Bruntál právě zahájil svou činnost

23. května 2021 21:07 | Bruntál | Karel Soukop

MFK Bruntál, tedy „Městský fotbalový klub“, je nový sportovní klub, který byl právě ve městě založen. Vznikl díky iniciativě trenérů, i z podnětu rodičů, kteří chtějí více rozpohybovat svoje děti, přitáhnout je ke sportu a nastartovat jejich fotbalovou budoucnost. Pro nábor těch nejmenších uspořádali sportovní dopoledne.

Návštěvníci Karlovy Studánky byli svědky Vítání ptačího zpěvu s CHKO Jeseníky

22. května 2021 10:40 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Druhy ptáků, rozpoznávání podle zpěvu, zvyky a zajímavosti jejich života, spojené i s odchytem některých druhů. To vše mohli poznat návštěvníci zajímavé akce Vítání ptačího zpěvu. Uspořádalo ji Informační středisko CHKO Jeseníky v prostorách zdejší geologické expozice.

Arboretum v Pasece u Rýmařova je v plném květu, díky rozvolnění otevřelo i pro veřejnost

22. května 2021 10:34 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Postcovidové rozvolnění otevřelo další místa k návštěvám i relaxaci v přírodě. Jedním z nejoblíbenějších je Arboretum Maccu Picchu v Pasece u Sovince na Rýmařovsku. Název arboretu daly stupňovité terasy, točité chodníčky i krásné výhledy, připomínající peruánskou dominantu. Má své kouzlo v každém ročním období.

Děti v domově ve Vrbně pod Pradědem navštívil slavný bojovník MMA Karlos Vémola

22. května 2021 10:29 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Karlos „Terminátor“ Vémola, reprezentant a nejlepší český bojovník MMA, tedy smíšených bojových umění, navštívil děti v dětském domově ve Vrbně pod Pradědem. Po patronu Miroslavu Donutilovi a české miss Karolíně Kopincové byl tak další celebritou, která za dětmi do domova přijela. Kromě spousty dárků přivezl dětem soje zkušenosti a mnoho rad do života.

V Bruntále vznikl nový fotbalový klub. Zahájil i nábor nejmenších fotbalistů

20. května 2021 7:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop

MFK Bruntál, tedy „Městský fotbalový klub“, je nový sportovní klub, který byl právě ve městě založen. Vznikl díky iniciativě trenérů, i z podnětu rodičů, kteří chtějí více rozpohybovat svoje děti, přitáhnout je ke sportu a nastartovat jejich fotbalovou budoucnost. Pro nábor těch nejmenších uspořádali velké sportovní dopoledne.

Komerční sdělení více

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Více