Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Rychvaldští bilancovali uplynulý rok a avizují letošní akce

12. ledna 2022 13:25 | Rychvald | Libor Běčák

Začátek roku je vhodnou příležitostí pro bilancování loňské činnosti a nastínění letošních plánů.

Kvůli inverzi se na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku zvýšila prašnost

11. ledna 2022 21:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nížiny v severovýchodní části Moravskoslezského kraje opět sužuje vysoká prašnost. V úterý odpoledne a večer region zahalila teplotní inverze. Rychlost větru se postupně snížila z 3,5 metru za sekundu až k bezvětří, čímž se ovzduší přestalo pročišťovat od škodlivin. Prudce se začaly zvyšovat především hodnoty polétavého prachu.

Strážníci rychle zadrželi vandala, který v Českém Těšíně poškozoval zaparkovaná auta

11. ledna 2022 17:17 | Český Těšín | Libor Běčák

Velmi rychlý zákrok si na své konto připsali strážníci z Českého Těšína. Během několika minut se jim podařilo zadržet výtržníka, který úmyslně poškodil čtyři automobily.

K beskydské horské chatě Kamenité šlapali hasiči v dýchacích přístrojích

11. ledna 2022 15:46 | Jablunkov | Libor Běčák

Fyzicky náročný výcvik mají za sebou hasiči, kteří se účastnili tradičního výšlapu k jedné z horských chat v Beskydech. V rámci pravidelného proškolování absolvovali společnou večerní túru v dýchacích přístrojích.

POLAR VYSÍLAL ŽIVĚ: Otužilci provedli Tříkrálový ponor do přehrady

9. ledna 2022 9:56 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Více než stovka otužilců okusila v sobotu odpoledne teplotu vody v Žermanické přehradě. Spolek koupelníků tam pořádal tradiční Tříkrálový ponor. TV Polar akci vysílala živě na Facebook. Podívejte se na záznam.

Otužilci pořádali společný Tříkrálový ponor do Žermanické přehrady

8. ledna 2022 15:56 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Více než stovka otužilců okusila v sobotu odpoledne teplotu vody v Žermanické přehradě. Spolek koupelníků tam pořádal tradiční Tříkrálový ponor.

Hasiči šlapali v mrazu, ve tmě a s dýchacími přístroji k beskydské horské chatě Kamenité

8. ledna 2022 9:46 | Jablunkov | Libor Běčák

Hasiči z Jablunkova uspořádali další společný výšlap k horské chatě Kamenitý. Aby to neměli jednoduché, šli tradičně za tmy, připoutaní k dlouhému lanu a s dýchacími přístroji.

Děti na kolech musí mít v Polsku u sebe průkaz cyklisty, chodci nesmí na přechodech používat mobily

7. ledna 2022 11:15 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V sousedním Polsku se od začátku roku zvýšily pokuty za nejrůznější přestupky. Platí je nejen motoristé, ale také cyklisté a pěší. Ti například nesmějí používat mobilní telefony na přechodech pro chodce. Nový je také předpis, podle kterého musí mít děti ve věku mezi 10. a 18. rokem při jízdě na jízdním kole u sebe průkaz cyklisty.

Bohumín stáhl žalobu, která by mohla komplikovat stavbu vysokorychlostní železnice

5. ledna 2022 11:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Plánovanou výstavbu tratě pro vysokorychlostní vlaky už nebude komplikovat zdlouhavé soudní řízení. Bohumín totiž před časem podal žalobu proti rozhodnutí, které městu a sousední obci zbytečně blokovalo příliš rozsáhlé území. Po aktuální redukci na dvě trasy teď Bohumín žalobu stáhl.

Zkušený historik provedl lidi starým Frýdkem a přidal zajímavé historky

4. ledna 2022 15:56 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

Podzemní sklepení pod náměstím nebo řada zajímavých historek z minulosti. Taková byla komentovaná procházka starým Frýdkem, kterou pořádalo Muzeum Beskyd. V průběhu roku jich bude ještě několik.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více