Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Na Nový rok turisté na Kubánkově zapálili vatru

3. ledna 2022 15:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rodiny s dětmi i senioři vyrazili na Nový rok na každoroční nenáročný výšlap na Kubánkov, nejvyšší vrchol Palkovických hůrek. Společně tam pak zapálili vatru. Letošní ročník patřil mezi nejteplejší a mnozí účastníci by raději chladnější počasí.

Lyžaři mezi svátky vyrazili na sjezdovky

3. ledna 2022 15:15 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Výborné podmínky nabídly mezi svátky sjezdovky v Beskydech. Zájem byl vysoký i přes nutnost dodržovat covidová opatření. Záchranáři oceňují, že většina lyžařů má přilby a další ochranné prvky, přesto museli ošetřovat několik zraněných.

Lidé si při komentované procházce s historikem prošli starý Frýdek

3. ledna 2022 12:56 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

S velkým zájmem se setkala novoroční komentovaná procházka starým Frýdkem. Historik Jaromír Polášek skupinu provedl okruhem kolem frýdeckého zámku. S bohatým výkladem procházka trvala déle než hodinu.

Turisté si na Nový rok vyšlápli zapálit vatru na nejvyšší vrchol Palkovických hůrek Kubánkov

1. ledna 2022 15:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejvyšší vrchol Palkovických hůrek se stal opět cílem turistů, kteří se zúčastnili tradičního Novoročního výstupu na Kubánkov.

Natěšení lyžaři vzali sjezdovky v Beskydech útokem, přibývají úrazy

29. prosince 2021 18:15 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Po loňské nucené pauze vzali letos lidé lyžařské areály v Beskydech doslova útokem. Mezi nejnavštěvovanější patří například Ski areál Bílá.

Očekávaná změna počasí by mohla pročistit ovzduší na Ostravsku od prachu

28. prosince 2021 10:49 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Špatné rozptylové podmínky sužovaly v těchto dnech obyvatele severovýchodní části Moravskoslezského kraje. Příčinou byla teplotní inverze s bezvětřím, která v nížinách bránila pročištění ovzduší od prachu. Aktuální předpověď počasí dává naději na zlepšení.

V části Ostravska byla kvůli prašnosti vyhlášena smogová situace a regulace průmyslových zdrojů

27. prosince 2021 19:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vlivem teplotní inverze spojené se špatnými rozptylovými podmínkami v nížinách byla v části Ostravska vyhlášena smogová situace. Důvodem jsou překročené limitní hodnoty polétavého prachu v ovzduší.

Vánoční setkání v Palkovicích s pouštěním ryb do Olešné a promítáním videomappingu

22. prosince 2021 16:30 | Palkovice | Libor Běčák

Ani letos si v Palkovicích neodpustili tradiční setkání pod vánočním stromem, kde si lidé mohli koupit rybu nebo stromeček. Oproti dřívějšku bylo setkání střídmější a v jeho závěru nechyběl videomapping.

V Rychvaldě ocenili mladé hasiče za úspěchy v soutěžích

22. prosince 2021 13:59 | Rychvald | Libor Běčák

Mladí dobrovolní hasiči z Rychvaldu se sešli v obřadní síni radnice, aby tam převzali ocenění za velmi dobrou reprezentaci města v soutěžích. Mimo jiných klání se jim dařilo i ve fyzicky náročné soutěži TFA.

Mladí hasiči z Rychvaldu převzali ocenění za úspěšnou sezonu

22. prosince 2021 13:59 | Rychvald | Libor Běčák

Mimořádně úspěšný rok má za sebou Sbor dobrovolných hasičů z Rychvaldu. Jeho týmy mladých hasičů sbíraly medaile na různých soutěžích a v závěru sezony je ocenili zástupci města.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více