Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Po čelní srážce osobních aut v Havířově museli záchranáři staršího muže oživovat

8. února 2021 8:14 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z Havířova vyšetřují okolnosti, za jakých došlo ráno k dopravní nehodě mezi dvěma automobily v ulici 17. listopadu. Starší muž zřejmě po nehodě zkolaboval a bylo nutné ho oživovat.

Nepříznivé počasí zhatilo přistání letadla na ostravském letišti, odletělo do Polska

8. února 2021 7:14 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Personálu ostravského letiště v Mošnově se v pondělí ráno nepodařilo udržet přistávací dráhu v provozuschopném stavu. Jedno letadlo po nezdařeném pokusu a následném vyčkávání nakonec odletělo do Polska.

Lidé z Palkovic a Myslíku byli v Tříkrálové sbírce štědří i letos

7. února 2021 11:11 | Palkovice | Libor Běčák

Velkou štědrost prokázali lidé z Palkovic ca Myslíku v letošní Tříkrálové sbírce. Také v 21. ročníku celostátní charitativní akce vybrali nejvíce peněz v rámci Frýdecko-Místecka.

Na hranicích jsou kvůli zpřísněným covidovým podmínkám opět policejní kontroly

5. února 2021 11:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V pátek (dnes) začala platit nová vládní opatření, která zpřísnila podmínky pro vstup na území České republiky. Mnoha lidí se týká povinnost vyplňovat formuláře a podstupovat PCR testy. Dodržování kontrolují policisté, kteří mají opět svá stanoviště přímo na hranicích.

Stavba posledního úseku hlavního tahu na Slovensko je ve své polovině

3. února 2021 6:20 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ani mrazy v minulých dnech nezastavily stavbu nové rychlostní silnice, která spojí Slovensko s dálnici D48 mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem. Aktuálně se tam staví několik mostů a mimoúrovňové napojení na dálnici.

Trh práce zaplavují horníci z končících šachet, kteří jsou pro firmy výhodní

2. února 2021 11:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na trhu práce se v současné době objevuje větší počet zkušených a kvalifikovaných pracovníků. Pocházejí z dolů, které končí těžbu. Pro firmy jsou horníci výhodní i finančně.

U nehody na silnici mezi Havířovem a Orlovou zasahovala i letecká záchranka

2. února 2021 9:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního a nákladního automobilu s hlášenými zraněnými spěchali záchranáři a policisté v úterý do orlovské části Lazy. Z Ostravy přiletěl také vrtulník záchranné služby.

V Polsku se otevřelo více obchodů, Češi jezdí na hory za hranicí i lyžovat

1. února 2021 13:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zatímco mnoho prodejen v České republice musí i nadále zůstávat uzavřených, v sousedním Polsku se opatření mírně rozvolnila. Češi si mohou nakoupit oblečení, potraviny nebo i u nás nedostatkové boby.

Lanovka na Pustevny může zůstat v provozu i přes vládní omezení

29. ledna 2021 8:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Oblíbená lanová dráha z Trojanovic na Pustevny může zůstat v provozu i přes aktuálně vyhlášené omezení lyžařských vleků a lanovek. Zajišťuje totiž veřejnou službu, pro kterou platí výjimka.

Konec uhlí do 10 let. Přestanou ho spalovat teplárny, hutě i domkaři

28. ledna 2021 7:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hlubinné dobývání černého uhlí na Ostravsku definitivně skončí po 200 letech. První havíři fárali na ostravském Landeku, zatímco těmi posledními budou horníci z Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku. Těžba by měla skončit v roce 2038, ale dá se předpokládat, že to bude o několik let dříve.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více