Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Sběrný dvůr v Rychvaldě převezmou technické služby, rozšíří jeho provozní dobu

27. ledna 2021 12:10 | Rychvald | Libor Běčák

Několik novinek připravilo město Rychvald v provozování sběrného dvora. Od dubna bude ve správě technických služeb.

Po konci těžby v OKD se bude uhlí dovážet ze zahraničí, jeho užívání má skončit snad už v roce 2030

27. ledna 2021 10:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Těžba černého uhlí na Karvinsku se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Uhlí přesto budou některé podniky potřebovat ještě několik let, a ty si ho budou muset dovážet ze zahraničí. Zjišťovali jsme, jak se s koncem dodávek uhlí od OKD vypořádají například v ostravské huti nebo Elektrárně Dětmarovice.

Na silnici děravé jako ementál si řidiči jeden po druhém poškozují pneumatiky. Cestáři právě začali s opravou jednoho úseku

25. ledna 2021 12:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na obchvatu Třince a Jablunkova se něco nepovedlo. V asfaltu se dělají často výtluky, které řidičům poškozují vozidla. Opravy se tam musí provádět téměř nepřetržitě. Jedna aktuální začala právě teď a bude trvat minimálně týden.

Nutná oprava hlubokých výtluků omezí dopravu po obchvatu Jablunkova

23. ledna 2021 9:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Minimálně do konce ledna bude dopravu na hlavním tahu mezi Třincem a hranicí se Slovenskem komplikovat práce silničářů, kteří budou na obchvatu Jablunkova opravovat výtluky.

V Jablunkově se vypořádávají se sněhovou nadílkou i oblevou

20. ledna 2021 15:18 | Jablunkov | Libor Běčák

Obleva po nedávném vydatném sněžení nepostihla jen nížiny, ale také podhůří Beskyd. Například v Jablunkově teď sice dokončují odklízení závějí, současně se však už připravují na úklid rozbředlého sněhu.

Po vydatné sněhové nadílce přišla obleva a riziko pádu rampouchů

20. ledna 2021 10:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vydatnou sněhovou nadílku v těchto dnech vystřídala obleva. Velké nebezpečí hrozí lidem, kteří procházejí po chodnících podél domů. Zranit je totiž může těžký mokrý sníh, který se uvolňuje ze střech. Těžké úrazy mohou způsobit také padající rampouchy.

Lidé mimo OKD, kteří jsou také propouštění z dolů kvůli útlumu těžby, poukazují na nerovné podmínky

17. ledna 2021 15:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zatímco někteří horníci společnosti OKD budou po odchodu ze šachty pobírat až 8 tisíc korun měsíčně po dobu 5 let, havíři, kteří pracovali ve stejných dolech pod jinými firmami, nedostanou nic. Na státní příspěvek mají totiž nárok jen zaměstnanci státní firmy OKD, což se ostatním pracovníkům nelíbí.

Odvolání předsedy SBD Havířov bylo podle soudu nezákonné, záznam z jednání delegátů rychle smazali

15. ledna 2021 10:17 | Havířov | Libor Běčák

Předseda jednoho z největších bytových družstev v zemi byl z funkce odvolán nezákonně. Takový je verdikt Vrchního soudu v Olomouci v kauze Stavebního bytového družstva v Havířově.

Drony nesmí létat nad elektrárnami, doly nebo přehradami, zakázané zóny se ale vyznačovat nebudou

14. ledna 2021 8:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V předchozí reportáži jsme přinesli informace o tom, že pilotům dronů hrozí pokuty za létání v zakázaných prostorech. Zjišťovali jsme, zda si vedle policie takové zakázané zóny nechají zřídit například průmyslové podniky.

Základní umělecká škola v Rychvaldě prošla celkovou rekonstrukcí

13. ledna 2021 12:44 | Rychvald | Libor Běčák

Před třemi roky se začala připravovat rekonstrukce Základní umělecké školy v Rychvaldě. Dnes je téměř hotovo, přičemž MSK do oprav a vybavení investoval 27 milionů korun.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více