Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Muzeum Těšínska připravuje videoprohlídky svých expozic

21. prosince 2020 17:10 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Otevřeno, zavřeno, otevřeno. Nekončící koronavirová opatření omezují také provoz expozic Muzea Těšínska. Jeho pracovníci teď začali na internetu zveřejňovat videa, která návštěvníky provedou zajímavými expozicemi. V archivu budou i komentované prohlídky.

V Palkovicích promítali krátké příběhy oblakovečky na věž požární zbrojnice

21. prosince 2020 14:00 | Palkovice | Libor Běčák

Přes všechna koronavirová omezení se v Palkovicích podařilo lidem zpříjemnit předvánoční dobu netradiční podívanou. Prodej vánočních ryb a stromků doprovodili promítáním krátkých příběhů na stěnu požární zbrojnice.

Přes pandemii se v Jablunkově podařilo udělat hodně dobré práce

21. prosince 2020 13:05 | Jablunkov | Libor Běčák

Přesto, jak v letošním roce vše silně ovlivnila koronavirová pandemie, podařilo se vedení radnice v Jablunkově zajistit chod města nebo mimořádnou pomoc obyvatelům, ale úspěšně byly dokončeny i některé investiční akce.

Děti z MŠ v Lubně nejdříve dobrotami potěšily zvířátka a pak se radovaly z dárků pod stromečkem

20. prosince 2020 13:25 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Děti z Mateřské školy v Lubně u Frýdlantu nad Ostravicí myslí o Vánocích také na zvířátka v blízkém lese. Do tří krmelců odnesly seno, jablíčka, mrkev, kukuřici nebo kaštany.

Řidič pod vlivem alkoholu srazil v centru Havířova chodce. Ten utrpěl těžká zranění

19. prosince 2020 18:40 | Celý MS kraj | Libor Běčák

S těžkými zraněními byl v sobotu večer převezen záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Ostravě chodec, kterého v centru Havířova srazilo auto, když přecházel přes vyznačený přechod.

V Palkovicích doprovází prodej vánočních stromků a kaprů videomapping

19. prosince 2020 9:43 | Palkovice | Libor Běčák

Ještě dnes večer se mohou přijít lidé podívat do centra Palkovic na videomapping. Tři krátké příběhy budou od 16. hodiny promítány na stěnu požární zbrojnice.

Lyžařská sezona začíná, policisté budou u hranic i přímo ve ski areálech kontrolovat covid testy u lyžařů z ciziny

18. prosince 2020 11:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Lyžařská sezona v Beskydech právě začíná. Ski areály se musely přizpůsobit aktuálním koronavirovým omezením. Do akce však půjdou také policisté, kteří budou přímo v areálech, nebo i u státních hranic kontrolovat, zda k nám lyžaři z Polska a Slovenska přijíždějí s platnými testy na covid.

Příprava zvýšení rychlosti na silnici mezi Ostravou a Havířovem na 110 km/h se protáhne

16. prosince 2020 11:03 | Havířov | Libor Běčák

Silnici mezi Ostravou a Havířovem nově lemuje oplocení proti zvěři, přibyla nová svodidla a ŘSD opravilo jeden most. Plánované zvýšení rychlosti ještě brzdí požadavky obcí na protihlukovou stěnu a novou lávku pro pěší.

Školáci v Rychvaldě dostali od města textilní roušky s potiskem a náhradními filtry

15. prosince 2020 9:41 | Rychvald | Libor Běčák

Na poslední školní dny tohoto kalendářního roku a také na dobu nadcházejících vánočních prázdnin dostali školáci z Rychvaldu praktický dárek od radnice.

Palkovičtí budou mít na webu mnoho aktuálních informací, včetně údajů z radarů

11. prosince 2020 10:42 | Palkovice | Libor Běčák

Palkovice společně s Kozlovicemi a Sviadnovem rozjíždějí projekt na zlepšení komunikace a informovanosti občanů.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více