Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Řidič nestačil zareagovat na zpomalující auto před ním. Oba zranění šoféři museli do nemocnice

25. února 2021 10:09 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nepozornost při řízení byla pravděpodobně příčinou karambolu dvou osobních automobilů, jejichž řidiči museli být převezeni k ošetření do nemocnice.

Modernizovaná zbrojnice poskytne hasičům z Frýdlantu nad Ostravicí lepší zázemí

24. února 2021 17:00 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Přibližně 10 milionů korun si vyžádala rekonstrukce požární zbrojnice ve Frýdlantě nad Ostravicí. Tamní hasiči mají nově k dispozici zázemí, které poskytuje lepší podmínky nejen pro jejich práci a výcvik, ale také pro odpočinek v době nepřetržité pohotovosti.

Cestáři ze všech sil záplatují výtluky v silnicích, v letošní zimě se jich vytvořilo extrémně hodně

24. února 2021 11:57 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jedna z nejhorších zim za poslední roky. Tak ji hodnotí motoristé i silničáři. Nevadí jim ani tak množství sněhu, jako extrémně vysoký počet výtluků v povrchu silnic. Ty se vytvořily častým střídáním teplot pod a nad bodem mrazu.

Rychvalďané dodržují opatření, nosí roušky a respirátory, počet nakažených se díky tomu snížil

23. února 2021 12:43 | Rychvald | Libor Běčák

Na nová koronavirová opatření se připravují v těchto dnech také v Rychvaldě. Městský úřad musel například zajistit povinné respirátory pro své zaměstnance. A radnice také dále pomáhá občanům.

V Žermanické přehradě si otužilci tentokrát zaplavali v karnevalových maskách

23. února 2021 10:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Parta otužilců se sešla v sobotu odpoledne na břehu Žermanické přehrady. Pochvalovali si nejen sluníčko, ale také teplotu vody. Pro vstup si museli v ledu vysekat a vyřezat díru.

Při nočním požáru vyhořel finský domek v bývalé hornické kolonii, sousedy částečně ochránila protipožární stěna

22. února 2021 6:55 | Horní Suchá | Libor Běčák

V pondělí brzy ráno byli hasiči voláni do ulice U Vlečky v Horní Suché, kde hořel jeden z finských domků. Zatímco jedna část dvojdomku byla celá v plamenech, druhou se hasičům podařilo zachránit.

Otužilci si zaplavali v Žermanické přehradě v maskách, do vody si museli vysekat díru v ledu

20. února 2021 17:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Parta otužilců se sešla v sobotu odpoledne na břehu Žermanické přehrady. Pochvalovali si nejen sluníčko, ale také teplotu vody. Pro vstup si museli v ledu vysekat a vyřezat díru.

Otužilci si zaplavali ve vysekané díře v karnevalových maskách

20. února 2021 17:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Parta otužilců se sešla v sobotu odpoledne na břehu Žermanické přehrady. Pochvalovali si nejen sluníčko, ale také teplotu vody. Pro vstup si museli v ledu vysekat a vyřezat díru.

Hospůdka i restaurace v Palkovicích lidem vaří jídla i v době covidové krize

19. února 2021 12:22 | Palkovice | Libor Běčák

Přestože v době koronavirových omezení není možné navštěvovat restaurace, provozovatelé podniků v Palkovicích se snaží lidem zajistit obědy či večeře přes okno nebo rozvážkovou službou.

Ani po déle než dvou letech není ukončeno česko-polské vyšetřování neštěstí v Dole ČSM

19. února 2021 9:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Od tragické exploze metanu a následného požáru v podzemí Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku už to je déle než dva roky. V prosinci 2018 zahynulo 12 polských a jeden český horník. Vyšetřování, na kterém se podílejí čeští i polští experti, však stále není u konce a oficiálně tak ještě nebyla potvrzena příčina výbuchu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více