Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

O zdraví lidí z Rychvaldu a blízkého okolí se stará nový praktický lékař

17. března 2021 12:25 | Rychvald | Libor Běčák

Lidé z Rychvaldu a blízkého okolí se už několik dnů mohou registrovat u nového praktického lékaře. Ten svou ambulanci otevřel ve zdravotním středisku, které je dobře dostupné v centru města. Vedle běžných vyšetření mohou pacienti podstoupit například i EKG.

Obyvatele Jablunkova zaskočilo plošné kácení stromů v Městském lese

17. března 2021 8:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zvuk motorových pil a mizející stromy na pahorku v Městském lese překvapily obyvatele Jablunkova. Radnice musí v těchto dnech zodpovídat mnoho dotazů, co město k plošnému kácení vedlo.

Demolice starého a stavba nového mostu citelně omezí dopravu v centru Jablunkova

16. března 2021 13:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace čekají centrum Jablunkova. Připravuje se tam demolice silničního mostu přes řeku Olši, který je v havarijním stavu. Než řeku překlene nový most, bude veškerá doprava vedena po dlouhých objízdných trasách.

Středoškoláci z Palkovic sestavují satelit, který bude za letu měřit kvalitu ovzduší

14. března 2021 12:26 | Palkovice | Libor Běčák

Studenti 1. ročníku oboru informační technologie Střední průmyslové školy ve Frýdku-Místku se zapojili do soutěže, ve které mají vyrobit satelit o velikosti plechovky od nealkoholického nápoje.

Tři roky vězení za pokus o vypálení policejní stanice se žháři zdají moc přísné

12. března 2021 19:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krajský soud v Ostravě se bude zabývat odvoláním v případu žhářského útoku na policejní oddělení v centru Havířova. Pachateli se totiž zdá tříleté vězení příliš přísným trestem.

Moravskoslezský kraj chystá podporu turismu, přibudou parkoviště i turistické minibusy

12. března 2021 15:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V současné době sice platí omezení pohybu a na horách není tolik turistů, jako dříve, přesto se Moravskoslezský kraj připravuje na rozvolnění. V Beskydech i Jeseníkách by měla například vzniknout nová parkoviště. V některých lokalitách budou turisty vozit minibusy a kraj chystá podporu pro podnikatele, kteří v horských oblastech poskytují turistům služby.

Vyšetřování útoku samopalem v Dolní Lutyni policie ještě neukončila

11. března 2021 16:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V živé paměti mají obyvatelé Dolní Lutyně na Karvinsku loňské noční manévry policistů, kteří se snažili zadržet nebezpečného střelce. Ten po hádce střílel po lidech z nelegálně drženého samopalu. Policisté teď čekají na poslední znalecké posudky, aby mohli případ uzavřít.

Policisté hledají cyklistu, který na chodníku před poštou v centru Havířova srazil chodce

11. března 2021 10:49 | Havířov | Libor Běčák

Policisté, kteří vyšetřují střet cyklisty a chodce na chodníku v centru Havířova, se obracejí právě na zatím neznámého muže, který měl nehodu jízdou na kole zavinit, aby se přihlásil k dořešení nehody.

Covidová nákaza dočasně uzavřela městský úřad v Rychvaldě, budovu budou dezinfikovat hasiči

9. března 2021 12:36 | Rychvald | Libor Běčák

Omezení provozu Městského úřadu v Rychvaldě si vyžádala v tomto týdnu covidová nákaza u několika pracovníků. Radnice byla pro veřejnost preventivně uzavřena a celá budova projde dezinfekcí, kterou provedou hasiči.

Všechny větší firmy musí testovat své zaměstnance na covid, zatím s tím potíže nemají

9. března 2021 7:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Masivní testování všech zaměstnanců na covid se nevyhnulo mnoha firmám v Moravskoslezském kraji. Zatímco například horníci s tím mají zkušenosti už od loňska, jiné firmy si na novou povinnost teprve zvykají. Už ve středu se budou muset testovat také pracovníci větších úřadů a brzy i zaměstnanci malých firem.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více