Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Ostrava spustila zimní program pro bezdomovce, do tepla může každý

27. listopadu 2023 9:18 | Ostrava-město | Libor Běčák

Ostrava je připravena v případě nepříznivého počasí, kdy se noční teploty začnou blížit nule stupňů Celsia, navýšit v rámci zimního programu kapacity míst, kde potřební bez domova naleznou v zimě své útočiště.

Ostravští strážníci teď častěji kontrolují zimoviště bezdomovců

27. listopadu 2023 9:07 | Ostrava-město | Libor Běčák

S poklesem teplot a příchodem zimního počasí se ostravští strážníci častěji zaměřují na lokality, ve kterých se pohybují a přespávají lidé bez domova. Na území města aktuálně strážníci evidují kolem šedesáti takovýchto lokalit s více než stovkou osob bez domova.

Kamion v Ostravici zatarasil cestu, dvě osobní auta do návěsu čelně narazila

27. listopadu 2023 7:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V pondělí časně ráno se dvěma řidičům osobních aut přijíždějících od Starých Hamrů do Ostravice postavil do cesty návěs kamionu. Na manévr řidiče kolosu už nestačili zareagovat a obě auta do návěsu čelně narazila.

Obce Těrlicko a Chybie při setkání stvrdily své letité partnerství

24. listopadu 2023 19:25 | Těrlicko | Libor Běčák

Těrlicko si v těchto dnech připomíná 20leté partnerství s polskou obcí Chybie. Zástupci obou obcí se proto nyní sešli v Těrlicku a mimo jiné společně potvrdili partnerství na další roky.

Nemocnice v Třinci má novou magnetickou rezonanci a počítačový tomograf s umělou inteligencí

24. listopadu 2023 8:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvě důležitá vyšetřovací zařízení prošla modernizací v krajské nemocnici v Třinci. Do provozu tam, byla uvedena nová magnetická rezonance a také počítačový tomograf.

Tvořílci z rychvaldského DDM pekli vánoční perníčky

22. listopadu 2023 9:57 | Rychvald | Libor Běčák

V rychvaldském Domě dětí a mládeže to už voní Vánocemi. Malí členové kroužku Tvořílků tam totiž společně pekli vánoční perníčky, které si také nazdobili. Ty nejpovedenější si budou moci koupit návštěvníci vánočního jarmarku.

Škola slaví 100 let od měšťanky přes lazaret až po střední školu s výukou IT či vodíkových systémů

21. listopadu 2023 8:00 | Jablunkov | Libor Běčák

Střední škola v Jablunkově si připomíná 100 let své historické budovy. Ve slavnostní den otevřených dveří se tam přišli podívat také bývalí studenti a kantoři. Původní budova má za sebou poměrně bohatou historii.

Bojovníci svedli tradiční Bitvu o Frýdlant, diváci viděli tvrdé souboje

19. listopadu 2023 19:02 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Bojovná atmosféra panovala ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí, který se po roce opět změnil ve sportovní arénu. Diváci viděli opravdu velmi tvrdé souboje a někdy došlo i na počítání. Zdravotník měl práci v téměř každém zápase.

V Hlučíně spadl muž z lešení, do nemocnice letěl vrtulníkem

19. listopadu 2023 18:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V neděli před polednem byli záchranáři voláni do Hlučína, kde se 45letý muž těžce zranil při pádu z lešení ve výšce zhruba 6 metrů.

Horští záchranáři v Beskydech pomáhali zraněné ženě, ocenili postup skupiny turistů

19. listopadu 2023 9:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Horská služba Beskydy má za sebou první zásah na sněhu v letošní zimě. Z vrchu Travný transportovali záchranáři ženu se zraněnou nohou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více