Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Horští záchranáři v Beskydech pomáhali zraněné ženě, ocenili postup skupiny turistů

19. listopadu 2023 9:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Horská služba Beskydy má za sebou první zásah na sněhu v letošní zimě. Z vrchu Travný transportovali záchranáři ženu se zraněnou nohou.

Myslivcům z Brušperka policisté před honem zkontrolovali dech a flinty

18. listopadu 2023 16:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Standardní kontrolou, zda nejsou pod případným vlivem večerního alkoholu a také jestli mají v pořádku zbrojní průkazy a samotné lovecké zbraně, prošli myslivci z Brušperka.

Policisté zastavili opilého motorkáře bez řidičáku a na stroji bez STK a pojištění

18. listopadu 2023 14:22 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté speciální pořádkové jednotky vykonávající hlídkovou činnost kontrolovali v noci na pátek ve Frýdku-Místku 36letého muže, který jel na motocyklu. Muž nepředložil policistům žádné doklady, ale poskytl k ověření totožnosti řádnou součinnost. Hlídka zjistila, že motocyklista není držitelem řidičského oprávnění.

VIDEO: Podívejte se na letošní připomenutí 17. listopadu v Ostravě

18. listopadu 2023 13:39 | Ostrava-město | Libor Běčák

Výročí událostí spjatých se 17. listopadem si lidé připomenuli mimo jiných míst také v Ostravě. Někteří pronesli pár slov, jiní položili kytice a zapálili svíčky. Pestrými barvami s hudebním podkladem se rozzářil i Sýkorův most.

Vánoční jarmark na Horním Sklenově pořádají sousedé pro dobrou věc

18. listopadu 2023 12:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

S tradičně velkým zájmem se setkal Vánoční jarmark na Horním Sklenově, který je součástí Hukvald. Organizátory jsou místní lidé, kteří jarmark pořádají přímo ve své ulici.

Několik zraněných při srážce aut v křižovatce u vodárny v ostravské Nové Vsi

17. listopadu 2023 19:27 | Ostrava-město | Libor Běčák

K dopravní nehodě s několika zraněnými účastníky byli záchranáři vysláni v pátek chvíli po 19. hodině. Auta se měla srazit v prostoru frekventované křižovatky u vodárny v Nové Vsi.

Operátoři tísňové linky 155 řešili svízelné situace přímo v terénu Beskyd

17. listopadu 2023 16:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Beskydech se konaly dva běhy dvoudenního vzdělávání v Beskydech, kde operátoři a operátorky linky tísňového volání 155 při ZZS MSK získávali další informace, ale také ověřovali vlastní praktické dovednosti.

Díky krajské investici má gymnázium v Třinci novou tělocvičnu a moderní venkovní sportoviště

17. listopadu 2023 16:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Z areálu Gymnázia Třinec zmizela stará budova tělocvičny z 50. let minulého století. Nahradila ji jednopodlažní moderní novostavba, která je napojená na hlavní budovu gymnázia.

Přes 5 tisíc Ostravanů by si mělo do konce roku vyměnit řidičský průkaz

17. listopadu 2023 16:16 | Ostrava-město | Libor Běčák

Ostravu čeká do konce tohoto roku výměna ještě asi 5 400 řidičských průkazů. Možností, jak podat žádost o výměnu, je přitom hned několik, a to od standardního osobního podání na kterékoli obci s rozšířenou působností v České republice až po elektronicky podanou žádost. Navíc od listopadu lze nově požádat o výměnu řidičského průkazu elektronicky již bez datové schránky.

Včelaři na Frýdecko-Místecku se museli vypořádat s nebezpečnou nákazou

16. listopadu 2023 14:16 | Palkovice | Libor Běčák

Velmi dobrých výsledků v nepříjemné situaci dosáhli včelaři z Frýdecko-Místecka, kteří v posledních měsících bojují s nebezpečnou hnilobou včelího plodu. Rychlým a efektivním postupem zabránili vysokým škodám a rozšíření nákazy do dalších regionů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více