Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Frýdlantský tenisový klub je líhní mladých talentů

25. července 2023 15:05 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Tenisový klub ve Frýdlantě nad Ostravicí se stará výchovu mladé generace. V průběhu letních prázdnin pořádá tenisovou školičku, akademii i příměstský tenisový tábor.

Opilý řidič přijel k benzince právě ve chvíli, kdy tam tankovali strážníci

25. července 2023 9:40 | Ostrava-město | Libor Běčák

Přes 2 promile alkoholu nadýchal muž, který přijel s autem k čerpací stanici v okamžiku, kdy tam do svého služebního vozidla tankovali ostravští strážníci.

VIDEO: Hasiči trénovali hašení lesních požárů s pomocí vrtulníků

25. července 2023 7:06 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Práci s nově zajištěnými vrtulníky Sikorsky UH-60A Black Hawk s bambivakem o objemu 3 000 litrů si vyzkoušeli hasiči z Ostravska.

Bouřky opět páchaly škody, hasiči především řezali stromy

24. července 2023 17:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Celou řadu zásahů mají za sebou hasiči v Moravskoslezském kraji, kteří v pondělí odpoledne museli vyjíždět ke škodám po bouřkách.

Po čelním střetu na obchvatu Jablunkova museli hasiči zraněné vyprošťovat z vraků

24. července 2023 11:37 | Jablunkov | Libor Běčák

Pět zraněných si vyžádala dopravní nehoda, která se stala v neděli večer na silnici I/11 v Návsí u Jablunkova. Po půl osmé se tam čelně srazila dvě osobní auta.

VIDEO: Zloděje elektrodpadu vytahovali ostravští strážníci z kontejneru

24. července 2023 8:45 | Ostrava-město | Libor Běčák

Poměrně častý výjev ze sídlištních kontejnerových stání se naskytl ostravským strážníkům, když je lidé volali ke zloději odpadu z kontejneru ve Volgogradské ulici.

Lidé si ve Frýdlantě užili večer šansonových hitů ve farní zahradě

22. července 2023 19:49 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pásmo známých písní si vyslechli lidé, kteří přišli na Šansonový večer ve farní zahradě v centru Frýdlantu nad Ostravicí.

Muzeum trojmezí v Jablunkově oslavilo své první výročí s vojáky ze šancí a kněžnou Lukrécií

22. července 2023 10:49 | Jablunkov | Libor Běčák

V centru Jablunkova si lidé mohli v pátek odpoledne připomenout, jak se ve starobylém městě žilo za doby 30leté války. Akci pořádalo Muzeum Těšínska, které tím oslavilo 1. výročí otevření Muzea trojmezí, tedy území tří zemí.

Preventisté se na Pustevnách zaměřili na koloběžkáře

19. července 2023 21:06 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejen pro cestování po městech, ale také po horských cestách se stále více uplatňují koloběžky nebo jejich varianty s elektromotory. Při jejich užívání si však lidé jen pramálo lámou hlavu se zákony. Proto se na ně zaměřili preventisté z řad policie a BESIPu.

Letní koupaliště ve Frýdlantě nabízí kvalitní vodu, relax a lidové vstupné

18. července 2023 15:55 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Vyhledávaným místem pro osvěžení v horkých letních dnech ve Frýdlantě nad Ostravicí je letní koupaliště. To i letos nabízí kvalitní vodu, dozor plavčíků a řadu atrakcí.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více