Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Módní přehlídka v lázních Darkov

24. listopadu 2009 11:10 | Karviná | Lída Ruličková

Naše poslední reportáž vás zavede na chvíli do světa módy. Přehlídku nejnovějších trendů v oblečení uspořádaly karvinské lázně Darkov a vy se teď prostřednictvím kamery můžete na některé kousky detailně podívat.

Ve Smetanových sadech se bude kácet i stavět

24. listopadu 2009 10:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Největší park ve městě projde v příštím roce částečným omlazením. V prostoru mezi letním kinem a Španělskou kaplí vyroste nová odpočinková zóna s dětským hřištěm. V plánu je pak obnova či výstavba nových vodních prvků. Bude se ale i kácet: ještě během zimy půjdou k zemi čtyři staré stromy.

Klub házené TJ Meteor Orlová vychoval řadu talentů

24. listopadu 2009 10:00 | Orlová | Lída Ruličková

Řadu talentů vychoval klub házené TJ Meteor Orlová. Například s házenou v tomto klubu začínal současný hráč Baníku Karviná Roman Požárek.

Kauza byty RPG pokračuje

24. listopadu 2009 9:30 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Sdružení nájemníků BYTYOKD nesouhlasí s výsledky kontroly, kterou nechalo provést ministerstvo financí ve firmě RPG. Z auditu totiž vyplývá, že majitel bytů RPG plní všechny své závazky privatizační smlouvy. Sdružení nájemníků podpořil i lídr sociálních demokratů v Moravskoslezském kraji Lubomír Zaorálek.

Mezinárodní festival outdoorových filmů už prošel i Frýdkem-Místkem

24. listopadu 2009 9:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Mezinárodní festival outdoorových filmů už je ve své polovině. My jsme natáčeli ve frýdeckomístecké Nové scéně Vlast. Jen během víkendu filmy vidělo na 900 lidí.

60 lat Gimnazjum w Czeskim Cieszynie - Gymnázium v Českém Těšíně má 60 let

24. listopadu 2009 8:30 | Stonava | Lída Ruličková

Swoją Alma Mater wspominają jej wychowankowie, a było ich 6 tysięcy, wśród nich wiele znanych osobistości. Na svou školu vzpomínají její absolventi, mezi nimiž je spousta známých osobností.

Dzień otwartych drzwi - Den otevřených dveří v Polské škole v Horní Suché

24. listopadu 2009 8:00 | Stonava | Lída Ruličková

PSP w Suchej Górnej należy, zdaniem jej dyrektora, do najlepiej wyposażonych szkół na Zaolziu. Polská škola v Horní Suché patří mezi nejlépe vybavené školy v okolí.

Výstava nabízí současnost a minulost města

23. listopadu 2009 22:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Porovnat vzhled města v 80. letech a v současnosti mohou lidé ve vestibulu novojičínské radnice. K vidění tam je několik desítek párů fotografií stejného místa pořízených v rozmezí dvou dekád. Sametová revoluce před 20 lety ukončila rozsáhlé plány na výstavbu nových sídlišť.

Bude se pod Orlovou – Výhody těžit?

23. listopadu 2009 21:00 | Orlová | Lída Ruličková

Odpověď na to zda bude OKD těžit uhlí pod jejich domy či ne, očekávali na setkání svého osadního výboru obyvatele Orlové Výhody. Jasnou odpověď ale nedostali.

Jaroslav Král – obecní kronikář na svém místě

23. listopadu 2009 17:50 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Polanka nad Odrou se může pochlubit velmi dobře vedenou obecní kronikou. A to díky panu Jaroslavu Královi - učiteli ve výslužbě, který za své celoživotní aktivity získal nedávno prestižní ocenění Senior roku 2009. Každoročně ho uděluje ostravská radnice.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více