Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

616 milionů pro Karvinou na likvidaci škod po těžbě

1. prosince 2009 9:00 | Karviná | Lída Ruličková

Karviná získala od státu větší sumu peněz na likvidaci škod způsobených těžbou uhlí. Za tyto finance nyní uskuteční pět z dvanácti vypracovaných projektů. Realizaci by vedení radnice chtělo stihnout do roku 2012.

Tacy jesteśmy - Takoví jsme

1. prosince 2009 8:30 | Stonava | Lída Ruličková

W ósmej edycji konkursu Kongresu Polaków o najbardziej godne uwagi wydarzenie roku 2009 zwyciężył zespół Lipka z Jabłonkowa. Osmý ročník soutěže Kongresu Poláků vyhrála jablunkovská kapela Lipka, mimo jiné vítěz celostátní folklorní soutěže v jihomoravském Kyjově.

Hamlet w Scenie Polskiej - Hamlet na Polské scéně

1. prosince 2009 8:00 | Stonava | Lída Ruličková

Jak powiedział reżyser Michael Tarant, Scena Polska mogła pozwolić sobie na wystawienie Hamleta, ponieważ właśnie teraz ma doborowy zespół aktorski. Roli Hamleta svěřil režisér Michael Tarant Tomaszi Kłaptoczovi, krále Klaudia si zahrál Bohdan Kokotek a rádce Polonia Karol Suszka.

Starý výměník se proměnil ve sportoviště

30. listopadu 2009 22:22 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Příklad současného využití staré nepotřebné stavby nabízí ulice Budovatelů. Tamní výměník se po změně technologie vytápění rázem ocitl na seznamu nevyužívaných staveb. Soukromá společnost jej ale přebudovala na sportoviště. Podobným způsobem už funguje bývalý výměník v Loučce.

Zdražení vodného a stočného v Ostravě

30. listopadu 2009 17:40 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Obyvatelé Ostravy budou muset v příštím roce sáhnout opět hlouběji do kapsy. Vodohospodáři totiž plánují zdražení vodného i stočného. Hlavním důvodem je zvýšení ceny, za kterou společnost vodu nakupuje. Ostravanům se to samozřejmě nelíbí.

Galerie na radnici

30. listopadu 2009 16:40 | Bruntál | Lída Ruličková

Chodby bruntálského městského úřadu už nejsou šedivé a fádní. Zdobí je desítky výtvarných děl dětských výtvarníků. Radnice totiž ku prospěchu všech spolupracuje se základní uměleckou školou.

Turnaj TOP 12 mužů ve stolním tenise

30. listopadu 2009 15:40 | Havířov | Lída Ruličková

Příznivci stolního tenisu pozor. Ve dnech 15. a 16. prosince přijede do Havířova absolutní špička České republiky. Na turnaji TOP 12 mužů o pohár České televize ve stolním tenise se objeví jména, jako je například Petr Korbel, Marek Čihák nebo Tomáš Pavelka.

Petr Kurovský získal titul Mistra světa v Jiu-Jitsu

30. listopadu 2009 14:34 | Havířov | Lída Ruličková

Petr Kurovský. Devětadvacetiletý rodák z Havířova a nový mistr světa v bojovém sportu Jiu-Jitsu. Prvenství a pohár si Petr vybojoval v listopadu v Bostonu a už nyní má další plány.

Nové betlémy v Pradědově galerii

27. listopadu 2009 14:30 | Bruntál | Lída Ruličková

Malou manufaktura v těchto dnech připomíná dílna řezbáře Jiřího Halouzky z Jiříkova. Společně se svými pomocníky tady dokončuje najednou dva nové betlémy v životní velikosti. Musí je dokončit co nejdříve.

Dechová kapela Malá černá uspořádala koncert

27. listopadu 2009 11:45 | Karviná | Lída Ruličková

Dechová kapela Malá černá hudba si pro své posluchače a milovníky dechové hudby připravila k oslavě svého kulatého výročí krásný dárek. Velký koncert v městském domě kultury spojený i se křtem nového CD a DVD Svět se točí dál.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více