Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Kalendárium na rok 2010

16. listopadu 2009 22:00 | Karviná | Lída Ruličková

Odbor místního hospodářství připravuje Kalendárium na příští rok, které bude obsahovat přehled důležitých kulturních, sportovních i zábavných akcí konaných na území města.

Na bazéně vyvrcholilo finále ligy mládeže

16. listopadu 2009 21:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Novojičínský bazén patřil během uplynulého víkendu mladým ploutvařům z celé země. Klub vodních sportů Laguna tam uspořádal celostátní finále Ligy mládeže v ploutvovém plavání. Zúčastnilo se jej včetně domácích 6 klubů s 16 závodníky.

Vzpomínka radnice na 17. listopad 1989

16. listopadu 2009 20:00 | Karviná | Lída Ruličková

Dvacáté výročí 17. listopadu si připomnělo i vedení Karviné, a to na dvou místech ve městě. Podívejte se.

Totalitní městečko

16. listopadu 2009 17:40 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Ostravské centrální náměstí se dnes vrátilo o dvacet let zpátky. Na někdejším náměstí Lidových milicí se procházeli příslušníci Veřejné bezpečnosti, vyplňovaly se devizové přísliby a diskuze s pionýry. Oslavy 20. výročí Sametové revoluce měly velký úspěch.

Zabijáci koní z Rychvaldu

16. listopadu 2009 17:02 | Karviná | Lída Ruličková

Obyvatelé jindy poklidného městečka Rychvald na Karvinsku žijí už týden ve strachu. Bojí se bandy, která prý prochází každou noc městem a krade koně. Jedné z chovatelek ukradli kobylu a po dvou dnech bylo její tělo nalezeno na odlehlém místě doslova rozbodané nožem. Několik dalších chovatelů už zloděje vyrušilo na svých pozemcích.

Povodí Odry nabízí komerční odběry a rozbory vod

16. listopadu 2009 9:30 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Státní podnik Povodí Odry provádí pravidelné hydrobiologické vzorkování pro stanovení jakosti vod a současně sleduje chemický stav vod. Na základě naměřených dat se pak provádějí opatření ke snížení znečištění vod. Povodí Odry ale nabízí i komerční odběry a rozbory.

Školáci porovnávali vědomosti o novodobé historii

12. listopadu 2009 8:25 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Kromě vernisáže výstavy věcí z 80. let zorganizovalo Středisko volného času Fokus na středeční dopoledne také soutěž pro žáky 9. tříd místních základních škol. Pět týmů měřilo síly ve znalostech novodobé historie Československa a také našeho města. O vítězi se nakonec rozhodovalo až v samotném závěru.

Beseda 11. 11. 2009 - Petr Sedláček

11. listopadu 2009 23:00 | Orlová | Lída Ruličková

Mým dnešním hostem ve studiu je pan Petr Sedláček, dramaturg festivalu Orlovské jeviště, který se uskuteční koncem listopadu. Koho můžeme na festivalu očekávat a co uvidíme, nám řekne pan Sedláček v besedě.

Výstava připomíná období totality

11. listopadu 2009 20:13 | Nový Jičín | Lída Ruličková

O dvacet let zpátky se ocitl vestibul budovy Střediska volného času Fokus. Ve středu dopoledne se tam otevřela retrovýstava s názvem "Sametová vzpomínka". V expozici je možné prohlédnout výtisky Rudého práva, legitimace Socialistického svazu mládeže nebo původní spotřebiče či vybavení domácnosti z 80. let.

Třináctý ročník Orlovské piruety

11. listopadu 2009 17:45 | Orlová | Lída Ruličková

Přes 200 závodníků z celé České republiky se sjelo na orlovský zimní stadion, aby se zúčastnilo 13. ročníku krasobruslařského klání nazvaného Orlovská pirueta.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více