Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Jaroslava Neuwirthová vyhrála boj s rakovinou

10. listopadu 2009 16:00 | Havířov | Lída Ruličková

Život může být někdy hodně těžký. Své o tom ví i sedm a šedesátiletá Jaroslava Neuwirthová, která bojovala dva krát se zákeřnou nemocí. Dnes je zdravá a vzkazuje všem - nikdy to nevzdávejte.

Kulturní dům v Závišicích bude brzy k nepoznání

10. listopadu 2009 15:45 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Teď vám nabídneme krátký a dnes už docela vzácný pohled do minulosti. Minimálně o 20 let zpět vás vrátí návštěva kulturního domu v Závišících na Novojičínsku. Zastaralá budova by už ale brzy měla radikálně změnit vzhled.

Na zbylá plastová okna si budou muset nájemnící počkat

10. listopadu 2009 15:30 | Havířov | Lída Ruličková

Nájemníci, kteří mají okna orientovaná na Hlavní třídu, se dočkají výměny. Postará se o to Ředitelství silnic a dálnic. Dvorovou část má na starosti vlastník. Společnost RPG ale výměnu plánuje až na jaro příštího roku.

Společná narozeninová oslava pětasedmdesátin

10. listopadu 2009 13:30 | Stonava | Lída Ruličková

Společná narozeninová oslava se konala v obřadní síni vaší stonavské radnice, kde starosta blahopřál těm vašim spoluobčanům, kteří se letos dožívají kulatých pětasedmdesátin.

Daně z nemovitosti budou příští rok opět vyšší

10. listopadu 2009 13:00 | Stonava | Lída Ruličková

Daně z nemovitosti budou příští rok opět vyšší. Stonavská radnice nevyužila možnost snížit místní koeficient pro výpočet daně a tak budou fyzické i právnické osoby od l. ledna příštího roku platit dvojnásobek. Občané na tom ale přesto neprodělají.

Křesťanský klub ve Stonavě

10. listopadu 2009 12:30 | Stonava | Lída Ruličková

Společenský život ve Stonavě dostal další dimenzi. Vzniknul křesťanský klub, který je otevřený rodinám i jednotlivcům.

Dyskutowali przed Zjazdem - Předsjezdová diskuze

10. listopadu 2009 12:15 | Stonava | Lída Ruličková

Prezesi i delegaci na grudniowy Zjazd PZKO z obwodu SUSTOL - Sucha Górna-Stonawa-Olbrachcice - dyskutowali o przyszłości największej polskiej organizacji w RC. Delegáti a předsedové místních skupin PZKO z Horní Suché, Stonavy a Albrechtic se setkali na oblastní konferenci před prosincovým sjezdem největší polské organizace v ČR.

Pejzaże Oskara Pawlasa - Krajiny Oskara Pawlase

10. listopadu 2009 11:57 | Stonava | Lída Ruličková

W galerii Manesa w Karwinie otwarta została jubileuszowa wystawa obrazów nestora zaolziańskich artystów, będąca przekrojem jego twórczości w okresie ostatniego dwudziestolecia. V Mánesově síni v Karviné byla otevřená jubilejní výstava obrazů Oskara Pawlase, který je jedním ze zakladatelů polského Svazu plastických umělců v ČR.

Karel Gott přijel do Karviné

10. listopadu 2009 10:30 | Karviná | Lída Ruličková

Po třiceti letech přijel do Karviné král české hudby, pan Karel Gott. Na jeho koncert se přišlo podívat několik tisíc diváků. My vám teď prostřednictvím naší kamery ukážeme nejen záznam jeho vystoupení, ale i předání symbolického šeku na půl milionu korun z rukou primátora města - hejtmanovi kraje. Peníze posílá Karviná na pomoc oblastem zasaženým povodní.

Fotbalisty MFK OKD Karviná čeká důležitý zápas

10. listopadu 2009 9:00 | Karviná | Lída Ruličková

Fotbalisty MFK OKD Karviná čeká v sobotu důležitý zápas s pražskou prvoligovou Slávií. Jak jsou na zápas fotbalisté připraveni, se dozvíte právě teď.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více