Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Začala velká humanitární akce

10. listopadu 2009 8:13 | Karviná | Lída Ruličková

V Karviné začala velká humanitární akce na podporu lidem v nouzi po celém světě. Do 25. listopadu mohou lidé přinášet do skladu zdravého města u Kovony nepotřebné věci.

Kontroly autobusáků opět odhalily alkohol

9. listopadu 2009 21:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

V utajení začala v pondělí v pět hodin ráno rozsáhlá kontrola řidičů autobusů na Novojičínsku. Policistům se opatrnost vyplatila: ve Frenštátě zjistili, že za volantem sedí muž s téměř 0,6 promile alkoholu v dechu. Dopravní společnost s ním okamžitě rozvázala pracovní poměr.

Santé pořádalo fotbalový turnaj

9. listopadu 2009 20:01 | Havířov | Lída Ruličková

Skvělá atmosféra panovala na hrací ploše ale i v hledišti, při pořádání už třetího ročníku o pohár Santé. Na fotbalový turnaj přijelo šest družstev a hrálo se systémem každý s každým. Hráči se přiznali, že pilně trénovali. Pořádající Santé dokonce chtělo obhájit loňský titul.

Nezaměstnanost v kraji klesla

9. listopadu 2009 17:41 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Jistě vás potěší naše další reportáž. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji už druhý měsíc klesá a v říjnu dokonce zaznamenali úředníci první větší pokles za poslední rok. Dobrou zprávou je i to, že nezaměstnaných ubylo ve všech okresech kraje.

Muzeum ve Dvorcích

9. listopadu 2009 15:45 | Bruntál | Lída Ruličková

Desáté výročí vzniku má za sebou vesnické muzeum ve Dvorcích na Bruntálsku. Sídlí na místní faře a stalo se častým cílem turistů i místních obyvatel. Ti jsou na své obecní muzeum doopravdy pyšní.

Příprava vánoční výstavy

9. listopadu 2009 15:38 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Přestože do vánoc ještě pár týdnů zbývá, v obcích Skotnice a Sedlnice na Novojičínsku jsou v plném proudu přípravy na velkou vánoční výstavu. Ženy z obou vesnic spojily své nápady a síly, protože letošní výstava má být opravdu velkolepá.

Návštěva ortopedické ambulance

9. listopadu 2009 14:38 | Karviná | Lída Ruličková

Aby boty neudělaly víc škody než užitku, měli by především rodiče věnovat výběru obuvi dostatečnou pozornost.

Novostavby musí mít hasicí přístroje

8. listopadu 2009 8:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Už více než rok platí vyhláška, podle které musí být nově povolené stavby vybaveny hasicími přístroji a hlásiči požáru. Majitelé domů je navíc musí nechat každoročně kontrolovat specializovanou firmou. Domy postavené dříve tuto povinnost nemají, hasiči ale pořízení hlásičů a hasicích přístrojů doporučují.

V Libhošti zazní metalová hudba

7. listopadu 2009 14:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Metaloví nadšenci zamíří příští sobotu do místní části Libhošť. Pořadatelé z okruhu novojičínské kapely B. B. R. tam už podruhé pořádají festival s názvem Hrom a peklo. Vystoupí na něm celkem osm metalových kapel.

Libhošťané chtějí referendum o odtržení

6. listopadu 2009 20:39 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Místní část Libhošť je o kousek blíž k odtržení. Přípravný výbor pro osamostatnění obce získal v podpisové akci téměř dvakrát tolik podpisů než je potřeba pro vyhlášení místního referenda. Jeho termín ale ještě není jistý: zatímco členové výboru navrhují počátek května, radnice by jej raději uspořádala co nejdříve.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více