Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Mateřská škola s výukou angličtiny

4. listopadu 2009 20:00 | Orlová | Lída Ruličková

Orlovské děti se mohou učit anglicky už v mateřské škole. Třídu s anglickým vyučováním letos nově otevřela mateřská škola Karla Dvořáčka, která spolupracuje s ostravskou 1st International School of Ostrava.

Znovuotevření opraveného kostela v Soběšovicích

4. listopadu 2009 16:30 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Velkou událostí bylo v Soběšovicích na Frýdecko - Místecku znovuotevření opraveného kostela Navštívení panny Marie. Kostel je svým způsobem raritou. Vznikl na přelomu 50. a 60. let. Věřící si jeho stavbu prosadili, přestože tehdejší totalitní režim se snažil víru v Boha potlačovat.

Ve městě startují akce k výročí sametové revoluce

4. listopadu 2009 15:29 | Nový Jičín | Lída Ruličková

V průběhu listopadu se můžete na několika místech ve Novém Jičíně vrátit o dvacet a více let zpátky. K výročí sametové revoluce se pořádají výstavy či přednášky. První ze tří dočasných expozic se otevřela v městské knihovně a představuje samizdatové tisky z konce 80. let. Další připravuje Středisko volného času Fokus a také radnice.

Vévoda z Morgenlandu skončil čtvrtý

4. listopadu 2009 14:04 | Bruntál | Lída Ruličková

Jasan ztepilý zvaný vévoda z Morgenlandu z Podlesí u Světlé Hory skončil v celorepublikové anketě Strom roku na čtvrtém místě. Získal více než 6 tisíc hlasů a od třetího místa jej dělily pouhé tři stovky hlasů.

Terapeutická kočka Glórie pomáhá v dětském domově

4. listopadu 2009 8:00 | Havířov | Lída Ruličková

Nejdříve zavítáme do dětského domova Sluníčko, kde dětem v psychických problémech pomáhají pomocí felinoterapie.

Hubertova jízda přilákala desítky jezdců

3. listopadu 2009 16:24 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Usedlost Bludička v Bludovicích ožila v sobotu desítkami koní a jezdců na tradiční Hubertově jízdě. Pravidelné podzimní setkání chovatelů uzavřelo letošní jezdeckou sezónu. Na účastníky čekal klasický hon na lišku v lesích poblíž místní části.

Z nových učeben mají radost učitelé i žáci

3. listopadu 2009 15:52 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Základní škola v Krásném Poli prochází razantní modernizací. Kromě stavby nové školní kuchyně s jídelnou, která nedávno začala, je žhavou novinkou v krásnopolské škole otevření tří nových počítačových učeben.

V budově vedení policie se staví nová recepce

3. listopadu 2009 15:10 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Lepší prostředí pro návštěvníky připravují policisté v budově územního odboru na ulici Svatopluka Čecha. V rámci celostátního projektu P1000 tam prochází rekonstrukcí vstupní vestibul. Přibližně za měsíc tam návštěvníky přivítá moderní recepce.

Řidiči se opravených cest dočkají do zimy

3. listopadu 2009 13:15 | Karviná | Lída Ruličková

Je tady další dobrá zpráva z radnice. V současné době se intenzivně pracuje na opravách cest a pomalu končí i rekonstrukce chodníků. Vedení radnice si dalo za úkol opravit letos nejvíce zanedbané komunikace ve městě, což se úspěšně daří.

Pastor Bonus - úspěšná léčebna

3. listopadu 2009 12:45 | Bruntál | Lída Ruličková

K nejúspěšnějším léčebnám drogově závislých v celé České republice patří komunita Pastor Bonus v Podlesí u Světlé Hory. Úspěšnost léčby v tomto zařízení nemá jinde obdoby, navíc je komunita ekonomicky soběstačná.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více