Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Duchovní promluva pro měsíc říjen

5. října 2009 16:10 | Stonava | Lída Ruličková

Součástí každého prvního vysílání v měsíci je duchovní promluva. Dnes ji pro vás připravil římskokatolický jáhen pan Stanislav Brzóska.

Sociodemografická studie života v Bruntále

5. října 2009 15:30 | Bruntál | Lída Ruličková

Snížení nezaměstnanosti, bytová výstavba, rozvoj drobného podnikání a zdravotnictví patří k prioritám obyvatel Bruntálu. Ukázala to takzvaná sociodemografická studie, kterou si nechala zpracovat radnice. Odborníci do ní podchytili názory 500 dospělých obyvatel města.

Týden knihoven ve Stonavě

5. října 2009 15:00 | Stonava | Lída Ruličková

Stonavská knihovna, která se i letos zapojila do celostátní akce Týden knihoven, připravila pro malé i velké čtenáře několik příjemných překvapení.

Přípravný výbor představil plán osamostatnění

30. září 2009 21:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Sesbírat téměř 400 podpisů do poloviny října chtějí členové přípravného výboru pro osamostatnění místní části Libhošť. Na jejich základě pak podají návrh na vyhlášení referenda, které by se mělo konat v příštím roce. S tímto postupem seznámil přípravný výbor občany Libhoště na úterní veřejné schůzi. Ve více než dvouhodinové debatě se lidé ptali především na financování či plány do budoucna.

Rodiče a děti se proběhli parkem

30. září 2009 20:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Teplé pondělní dopoledne přilákalo desítky lidí všech věkových kategorií do Smetanových sadů. Konal se tam 3. ročník běhu rodičů a dětí novojičínským parkem. Nejmladší účastníci měli před sebou 300 metrů, ti nejstarší pak rovnou šestikilometrovou trať.

Beseda 30. 9. 2009 - Soňa Dostálová

30. září 2009 17:30 | Orlová | Lída Ruličková

Mým dnešním hostem je paní Soňa Dostálová z Klubu přátel hudby z Orlové. Jak se podařilo dát klub dohromady a kolik lidí v něm pracuje, se dozvíme z besedy.

Rekvalifikační kurzy pro nezaměstnané z Orlové

30. září 2009 17:15 | Orlová | Lída Ruličková

Lidí bez práce v době finanční krize přibývá a to i v Orlové. Pracovní úřad proto klade větší důraz na možnost rekvalifikace nezaměstnaných. Úřad práce v Karviné získal na rekvalifikační kurzy uchazečů a zájemců o zaměstnání peníze z Evropské unie.

Sto let Orlovského gymnázia

30. září 2009 17:00 | Orlová | Lída Ruličková

Nejstarší střední škola v regionu Těšínského Slezska orlovské gymnázium oslavilo v tom roce sto let od svého založení. Oslavy probíhaly po celý rok a vyvrcholil setkáním absolventů a bývalých kantorů v závěru září.

Aktuality z Orlové 30. 9. 2009

30. září 2009 16:50 | Orlová | Lída Ruličková

1. Město Orlová se každoročně účastní Plavecké soutěže měst, která se letos uskuteční ve středu 7. října na krytém bazénu Doubravan v Orlové-Lutyni a to v době od 6 do 19 hodin.
2. Od prvního října bude do provozu uveden na parkovištích na ulici Rydultowské a to před obchodním střediskem Esam a před polyfunkčním domem závorový systém.

Osmý ročník Pochodu všech generací

30. září 2009 16:40 | Orlová | Lída Ruličková

Orlovský domov seniorů Pohoda a klub přátel staré Orlové uspořádali už po osmé, pochod všech generací. Především senioři si mohli zavzpomínat, jak to kdysi vypadalo v Orlové-Městě. Připraven byl pak pro ně i kulturní program.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více