Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Policisté navštívili základní školu Kpt. Jasioka

7. října 2009 15:10 | Havířov | Lída Ruličková

Policisté z preventivní informační skupiny Karviná uskutečnili na Základní škole Kapitána Jasioka v Prostřední-Suché pro děti první a druhé třídy besedu. Zaměření bylo hodně široké, poučné a pro děti zábavné. Žáci se například učili, co mají dělat, když odcházejí z bytu ráno sami do školy, jak reagovat pokud někdo cizí zazvoní u dveří, nebo když je osloví na ulici.

Beseda 6. 10. 2009 - Zdeněk Osmanczyk

6. října 2009 16:00 | Havířov | Lída Ruličková

Dnes jsme si pro vás připravili zajímavou besedu s náměstkem primátora Zdeňkem Osmanczykem na téma získávání dotací z fondů Evropské unie a o spolufinancováni.

Finále v Biketrialu přilákalo mnoho diváků

6. října 2009 15:15 | Havířov | Lída Ruličková

Nyní se podívejte na náramnou podívanou, a to sice na finále Mistrovství republiky v Biketrialu, do kterého se probojovalo deset nejlepších jezdců ze tří soutěžních kategorií.

Problémová lokalita

6. října 2009 13:45 | Karviná | Lída Ruličková

Obyvatele města i místní magistrát již delší dobu trápí problémová lokalita v Karviné - Novém Městě. Nejenže se zde nedaří udržet pořádek a vyskytují se zde velmi často různé trestné činy, poslední dobou se právě k této lokalitě vztahují i různé fámy.

Nové moderní hřiště pro Stonavu

6. října 2009 13:00 | Stonava | Lída Ruličková

Vaši fotbalisté dostali miliónový dárek - nové moderní hřiště. Vzniklo rekonstrukcí stávajícího fotbalového areálu, postaveného v sedmdesátých letech. Představitelé obce, sportovního klubu a dolů, které na rekonstrukci finančně přispěly, ho už prověřili slavnostním výkopem.

Výstava o školství a jeho vývoji

6. října 2009 12:15 | Karviná | Lída Ruličková

Výstava o školství, o jeho vývoji a podobách v jednotlivých městských částech Karviné by neměla uniknout nikomu, kdo v lavicích karvinských škol v minulosti pravidelně usedal. Dokumenty, fotografie a nejrůznější plány jsou právě nyní k vidění v karvinském okresním archivu na ulici Fryštátské.

Odevzdejte cestovní doklady do konce roku

6. října 2009 11:30 | Karviná | Lída Ruličková

Magistrát Karviné vyzývá všechny držitele neplatných cestovních dokladů, aby je bez zbytečných odkladů odevzdali na oddělení matriky a evidence obyvatel a to nejpozději do konce letošního roku. Kdo neplatný pas neodevzdá včas, dopouští se přestupku a riskuje pokutu až do výše deseti tisíc korun.

Pojďte s námi pouštět draky

6. října 2009 10:45 | Karviná | Lída Ruličková

Rodiče s dětmi mohou příští sobotu strávit v parku Boženy Němcové na akci, Pojďte s námi pouštět draky. Začátek je plánován na 14. hodinu v prostoru mezi dětským koutkem a ohradou se zvířaty.

Týden knihoven také v Karviné

6. října 2009 9:58 | Karviná | Lída Ruličková

Celý týden probíhá ve všech pobočkách regionální knihovny Karviná tradiční Týden knihoven tentokrát s mottem Knihovna mého srdce. Na nové čtenáře čeká bezplatná registrace a zapomětlivým čtenářům budou odpuštěny i platby za upomínky.

Novinky v nemocnici Karviná - Ráj

5. října 2009 17:30 | Stonava | Lída Ruličková

Nemocnice s poliklinikou v Karviné - Ráji včetně svého pracoviště v Orlové zavádí od tohoto měsíce prodloužené návštěvy pacientů na odděleních už od půl třetí odpoledne do půl šesté večer. O vývoji zdravotního stavu těch pacientů, kteří si to budou přát, začne také nemocnice jejich příbuzné informovat esemeskami.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více