Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

V rybníku u Tiché uhynula tuna ryb

6. srpna 2009 21:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Rybáři z Novojičínska si mohou ze seznamu lovných rybníků vyškrtnout jednu položku. Ve čtvrtek dopoledne se mohli jen smutně dívat, jak hasiči loví z rybníku u Tiché stovky kilogramů uhynulých ryb. Podle prvních poznatků byla příčinou ekologická havárie močůvka splavené z okolních polí.

U Lidlu parkují lidé bez hodin

6. srpna 2009 17:25 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Od změny dopravního režimu v centru města uběhly už více než tři měsíce. Strážníci i přesto řeší denně případy, kdy návštěvníci města parkují bez předepsaných parkovacích hodin. Například na městské odstavné ploše poblíž obchodního domu Lidl vypisují městští policisté zhruba tři desítky oznámení denně. Město chce na tomto parkovišti vyvěsit veliké cedule s upozorněním.

Nemocnice zvedly platy a počítají ztráty

6. srpna 2009 17:00 | Havířov | Lída Ruličková

Ještě nedávno bylo vedení Havířovské nemocnice přesvědčeno, že vyrovnají ztrátu z minulého roku. Nyní ale musí zdravotním sestrám zvýšit ze svého rozpočtu platy, a to znamená mnoha milionovou ztrátu.

Déšť má na svědomí malou snůšku medu

6. srpna 2009 16:40 | Havířov | Lída Ruličková

Zhruba 850 kilo medu vyprodukovaly včely v Životických sadech. I když je gramáž poměrně velká, letošní sezóna patří spíše k podprůměrným.

Kino jede naplno

6. srpna 2009 16:20 | Bruntál | Lída Ruličková

Bruntálskému kinu Centrum se daří držet si přízeň diváků. Krize se na návštěvnosti dosud neprojevila a prázdninový pokles nepřekročil úroveň obvyklou v jiných letech. Provozovatelé kina se přesto stále snaží o technické vylepšení.

Policisté se zaměřují na neukázněné řidiče

6. srpna 2009 15:10 | Karviná | Lída Ruličková

Na různých místech v Karviné probíhají důkladné policejní kontroly. Policisté nyní o prázdninách stojí v ulicích města denně a kontrolují dodržování dopravních předpisů. Za co jsou nejčastěji řidiči pokutováni, se už dozvíte v následující reportáži.

Rybáři hlídají, zda se nedusí ryby v rybnících

6. srpna 2009 14:39 | Karviná | Lída Ruličková

Klima teď v létě připomíná subtropy a voda v rybnících teplou kávu. Na osvěžení lidí je dobrá, pro ryby je ale vražedná. Mohou se v ní udusit. Rybáři proto na břehy spíše než s pruty vyrážejí s nádobíčkem na měření obsahu kyslíku, nezbytného pro přežití rybí populace.

Komunikace jsou stále v provizorním stavu

5. srpna 2009 23:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Běh na dlouhou trať připomíná snaha radnice a správců komunikací obnovit silnice a místní komunikace do původního stavu. Nejhorší situace je nadále v místní části Žilina. Ta bude plně průjezdná nejdříve v listopadu, kdy mají skončit práce na opravě hlavní silnice. Radnice už dává dohromady plány na výstavbu definitivních mostů tam, kde stržené předchůdce nahradila vojenská provizoria.

Beseda 5. 8. 2009 - Jan Hašek

5. srpna 2009 17:45 | Orlová | Lída Ruličková

Mým dnešním hostem je pan Jan Hašek manažer a trenér tenisového klubu TK Slavia Orlová.

V Orlové ve druhém čtvrtletí klesla nehodovost

5. srpna 2009 17:35 | Orlová | Lída Ruličková

Ve druhém čtvrtletí tohoto roku klesla v Orlové nehodovost. Mezi úseky s nejvyšší nehodovostí patří ulice Na Olmovci. Přibývají pak řidiči, kteří řídí vozidla pod vlivem alkoholu a drog.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více