Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Nová hřiště pro děti s řadou zábavných prvků

5. srpna 2009 17:30 | Orlová | Lída Ruličková

Orlovské děti se mohou v brzké době těšit na to, že budou mít více míst ke hraní. V tomto roce budou vybudovaná tři nová hřiště s řadou zábavných prvků.

DDM nabízí řadu jazykových a výtvarných kroužků

5. srpna 2009 17:25 | Orlová | Lída Ruličková

Velkou nabídku kroužků nabízí estetické oddělení orlovského domu dětí a mládeže. Děti se mohou naučit pracovat s keramikou, počítači a také hrát divadlo. Nechybí ani výuka cizích jazyků a to angličtiny, němčiny, francouzštiny a ruštiny.

Oprava městského úřadu v Orlové

5. srpna 2009 17:16 | Orlová | Lída Ruličková

Část budovy orlovského městského úřadu zahalilo během prázdnin lešení. Budovu úřadu bude mít po opravě zateplené fasády. Změny se týkají také prostor pod bývalou obřadní síní a oddělením občanských průkazů a pasů.

Děti už nepotřebují v pase otisky prstů

5. srpna 2009 17:01 | Orlová | Lída Ruličková

Ve vydávání biometrických cestovních pasů dochází k jedné změně. Děti do dvanácti let věku už nemají ve svých pasech otisky prstů. Nutnost mít svůj pas ale zůstává. Má to zabránit únosům a obchodování s dětmi.

Mladá autorka vystavuje voskové batiky

5. srpna 2009 16:10 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Výstavní síň na Staré poště si na druhou polovinu prázdnin připravila debut mladé autorky Sylvie Kokavcové. Absolventka katedry výtvarné výchovy pedagogické fakulty v Ostravě se představuje, především kolekcí voskových batik. Její motivy jsou inspirované především přírodou.

Výstava divadelních plakátů

5. srpna 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Pojďte s námi na výstavu. Tentokrát se půjdeme podívat do polského oddělení regionální knihovny v Karviné - Fryštátě, kde právě vystavuje designér a grafik Dalibor Andrýsek. Jeho výstava divadelních plakátů je realizována v rámci Festivalu fotografií 90 let Národního divadla moravskoslezského a určitě stojí za vaši návštěvu.

Havířov - Město stromů

4. srpna 2009 17:50 | Havířov | Lída Ruličková

Havířov se může pyšnit titulem Město stromů. Nejdříve se tedy podívejte, proč tuto cenu Nadace Partnerství udělila právě Havířovu.

Zámek Kunín po povodni otevřel

4. srpna 2009 17:40 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Jeden ze symbolů červnových povodní, vytopený zámek Kunín, je po provizorních opravách opět přístupný veřejnosti. Zámek ale ještě čekají dlouhé měsíce rekonstrukcí vyplaveného přízemí a rozsáhlého parku. K získání potřebných peněz by měly přispět i benefiční akce, které se uskuteční na podzim.

Havířov má další výjezdovou sanitu

4. srpna 2009 17:30 | Havířov | Lída Ruličková

Lidé na karvinsku stále častěji volají na tísňovou linku rychlé záchranné služby. Proto došlo v Havířově o navýšení jedné zdravotnické posádky.

Počet vážných dopravních nehod klesá

4. srpna 2009 17:20 | Havířov | Lída Ruličková

Počet nahlášených dopravních nehod na havířovsku klesá. Za období od dubna do června při kolizích došlo ke 45 těžkým a 14 lehkým zraněním, což je podstatně nižší číslo, než v loňském roce ve stejném období. Za tímto zlepšením stojí například výstavba ostrůvků na přechodu pro chodce na Hlavní nebo Dlouhé třídě. Mezi stále kritické místo, kde dochází k dopravním nehodám, se řadí velký rondl.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více