Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Koncert pro Novojičínsko pomohl zatopeným obcím

3. srpna 2009 21:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Stovky lidí si v horkém nedělním podvečeru našly cestu na charitativní koncert pro Novojičínsko. Šňůra vystoupení známých i méně známých zpěváků a skupin se odehrála na netradičním místě: přímo na ulici Divadelní. Výtěžek benefiční akce bude věnován obcím, které nejvíce postihla červnová povodeň.

Evropský pohár ve vodním lyžování

3. srpna 2009 17:20 | Havířov | Lída Ruličková

Až padesátiosmi kilometrovou rychlostí se proháněli závodníci při vodním slalomu na Těrlické přehradě. Dalšími disciplínami Evropského poháru byla figurální jízda a skoky. O ceny přijeli bojovat závodníci z mnoha zemí.

Přestavba bazénu běží podle plánu

3. srpna 2009 15:40 | Bruntál | Lída Ruličková

Prázdniny, čas dovolených, nestálé počasí - nic z toho nezbrzdilo přestavbu nevyhovujícího starého bruntálského bazénu na moderní wellness centrum. Nenastanou-li nepředvídatelné komplikace, přivítá nové centrum první návštěvníky ve stanoveném termínu.

Šperkař

24. července 2009 9:00 | Bruntál | Lída Ruličková

Šperkařské řemeslo není a nikdy nebylo příliš rozšířené. Je to vlastně umění a jako takové vyžaduje kromě řemeslné zručnosti také umělecké cítění. Obého v hojné míře osud nadělil Olinu Balánovi, výtvarníkovi a šperkaři, který žije a tvoří v Bruntále.

Fotbalisté měřili síly ve Straníku

24. července 2009 7:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Fotbalový trávník v místní části Straník se stal během druhého prázdninového víkendu dějištěm 6. ročníku turnaje v malé kopané pod názvem Bidolido cup. Letos se do bojů ve skupinách přihlásil rekordní počet 25 týmů. Pohár pro vítěze nakonec zůstal doma, titul obhájil místní tým Young Boys Nový Jičín.

Historik a vojáci: město by mělo více připomínat Laudona

23. července 2009 9:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Tradiční připomínka úmrtí rakouského vojevůdce Ernsta Gideona von Laudona se tento rok nesla v mírně kritickém duchu. Slavný generál, který zemřel v roce 1790 v Novém Jičíně, by si podle historika Jaroslava Zezulčíka a členů pěšího pluku Xavier Harrach zasloužil ve městě větší propagaci. V tomto duchu se nesla i scénka setkání Laudona s baronem Trenckem.

Šachový turnaj Karviná Open 2009

23. července 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Letošní třináctý ročník velkého mezinárodního šachového turnaje O pohár primátora přilákal do Karviné více jak šedesátku hráčů ze šesti různých států. Turnaje se zúčastnili i dva mezinárodní velmistři. Podle organizátorů byl tento turnaj, z celé historie jeho existence, nejdramatičtější.

Bazén vytopila dešťová voda. Dvakrát

22. července 2009 20:20 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Dvojitou smůlu měl během nedávných povodní novojičínský bazén. Jeho strojovny totiž hned dvakrát vytopila dešťová voda ze střechy. Poprvé ve středu 24. června ji nestačila brát rozvodněná Jičínka, podruhé v neděli 5. července znemožnil odtoku poškozený kanál. Pracovníci bazénu ještě teď zjišťují, co všechno bude nutné opravit nebo vyměnit.

Očkování proti žloutence začalo

22. července 2009 16:20 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Ordinace dětských lékařů na Novojičínsku plní od minulého týdne rodiče s dětmi ze zatopených obcí. Ministerstvo zdravotnictví rozhodlo o plošném očkování dětí ve věku 3 až 5 let proti žloutence typu A. Dobrovolně se mohou nechat naočkovat také starší děti do 15 let. Lékaři to doporučují.

Beseda 22. 7. 2009 - Josef Nulíček

22. července 2009 14:59 | Orlová | Lída Ruličková

Rybaření se v Orlové těší stále větší oblibě - přibývá nejen dospělých, ale i mládeže, která se tomuto koníčku věnuje. Orlovští rybáři se snaží tyto aktivity nejen podporovat, ale i rozvíjet výchovou ostatního "nerybářského" obyvatelstva města - nabádají proto k udržování čistoty při koupání na vodních plochách, které spravují. Nejen o tomto v besedě s předsedou rybářského svazu Orlová Josefem Nulíčkem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více