Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Školní vysílání 23. 6. 2009 - Turistický kurz

23. června 2009 12:45 | Karviná | Lída Ruličková

V prvním červnovém týdnu se 27 žáků 2. stupně ZŠ Cihelní zúčastnilo TURISTICKÉHO KURZU - tradičního týdenního pobytu v horách plného her, turistiky, sportu a zábavy. Reportáž připravili: Mgr.Bogdan Galuszka, David Baron, Jiří Písecký, Patrik Adamczyk a Marylin Molnárová.

Havířov v květech

23. června 2009 10:45 | Havířov | Lída Ruličková

Po dlouhých dvaceti letech se vrátila do Havířova oblíbená akce Havířov v květech. Letošní obnovená premiéra se navzdory nepřízni počasí velmi vydařila. Přišlo se na ni podívat zhruba 20 tisíc lidí.

Den řemesel v Kotulové dřevěnce

23. června 2009 10:22 | Havířov | Lída Ruličková

Kotulová dřevěnka opět na jeden den ožila starými řemesly. Na ty se mohly přijít podívat děti mateřských, základních ale i středních škol. K vidění byli například, řezbáři, pernikáři, nebo kováři.

Zkoušky loveckých psů

23. června 2009 9:55 | Havířov | Lída Ruličková

Své dovednosti a připravenost si letos na zkoušky upotřebitelnosti přijelo do Havířova ověřit dvacet psů a jejich vůdců z blízkého i dalekého okolí, přesahující území Moravskoslezského kraje. Zkoušky pořádal Okresní myslivecký spolek Karviná.

Přibývá pacientů s poruchou příjmu potravy

22. června 2009 13:00 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Lékaři fakultní nemocnice Ostrava v poslední době přijímají stále více pacientů s poruchami příjmu potravy. Zatímco před deseti lety evidovali jeden takovýto případ za čtvrtletí, dnes je to i několik případů během jednoho měsíce.

Starojičtí školáci nacvičili pohádku

22. června 2009 11:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Známou pohádku o Lotrandovi a Zubejdě si vzali jako vzor školáci ze Starého Jičína. Během celého školního roku pečlivě pilovali divadelní vystoupení, které v uplynulých dnech předvedli stovkám svých vrstevníků z širokého okolí. Maratón deseti představení vyvrcholil derniérou ve středu dopoledne.

Fotografové vystavují neobyčejné fotografie

22. června 2009 9:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Teď uvidíte muže, kteří číhají a číhají, než ji dostanou. Úlovkem je fotografie. Ta je většinou věrnou kopií atmosféry, ve které vznikne. Jaký byl loňský ročník mezinárodního folklórního festivalu teď můžete vidět ve frýdeckomístecké Nové scéně Vlast a v národním domě.

V Karviné se konaly meziklubové závody v agility

22. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Uplynulý víkend se na karvinském kynologickém cvičišti konaly Klubové závody Agility. Třicet pejsků různých ras a velikostí zde podalo obdivuhodné výkony. V co nejrychlejším čase museli překonat nejrůznější.

Sakrální památky letos bez dotací

21. června 2009 16:00 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Památky a sakrální stavby v Ostravě zřejmě nedostanou kvůli šetření žádné dotace od města. Jde o 16 milionů korun. I když ještě musí rozhodnout rada, o peníze pravděpodobně přijdou jak kostely, tak třeba městské domy.

Den s průvodcem

21. června 2009 12:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Zájem o Den s průvodcem je stále větší. Proč? Lidé prožijí příjemnou procházku Frýdkem nebo Místkem a získají spoustu nových znalostí. Prohlídku města vede zdejší historik a informuje účastníky o perličkách, které se člověk jen tak nedozví. Den s průvodcem je už druhým rokem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více