Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Fotbalisté nesplnili svůj cíl

21. června 2009 10:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Zklamání vládne mezi novojičínskými fotbalisty. Zatímco po podzimní části soutěže se drželi s náskokem na prvním místě krajského přeboru, jarní polovina jim vůbec nevyšla a před posledním utkáním tuto neděli už nemají šanci uhrát postupovou pozici. Myšlenky se už proto soustřeďují na další sezónu.

Frekventovaná křižovatka se bude opravovat

21. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Důležitá zpráva pro všechny řidiče. V Karviné bude od pondělka 22. června kvůli dostavbě kanalizace, opravě křižovatky a revitalizaci blízkého potoka Mlýnka omezena doprava na jedné z frekventovaných křižovatek v Karviné-Novém Městě.

Předškoláci skládali maturitu

20. června 2009 19:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Netradičním způsobem se rozloučili s předškoláky v mateřské školce Beruška. Přímo před zraky rodičů tam děti skládaly maturitní zkoušku. Každé z nich pak obdrželo šerpu, vysvědčení o absolvování školky a drobné dárky.

Nezapomenutelný tábor

20. června 2009 10:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Týden, na který budou vzpomínat i za dvacet let. Sedm dnů, kdy úplně zapomenou na tvrdou realitu. Kam míříme? Na tábor, kde se sjedou handicapované děti a mladí lidé ze sociálně slabých rodin. Část tvoří české, část slovenské děti. Poslední tábor byl ve frýdeckomístecké Řece.

Na táborech jsou ještě volná místa

20. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Prázdniny jsou za dveřmi a dětem nastanou dlouho očekávané dva měsíce volna. Rodičům naopak vyvstává otázka, jak dětem zajistit smysluplné trávení volného času. Jedna z možností je poslat děti na tábor do přírody. A že jsou ještě volná místa, vás přesvědčíme v následující reportáži.

DHL otevřela logistické centrum v zóně

19. června 2009 21:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

První podnik v průmyslové zóně za městským hřbitovem slavnostně otevřel svůj provoz. Nadnárodní společnost DHL chce v logistickém skladu poskytovat přepravní služby především pro průmyslové firmy v okolí. Celosvětová krize si ale i tady vybrala svou daň: v rozlehlé budově pracuje pouze původních 75 zaměstnanců firmy.

Odblokace páteře pomocí Dornovy metody

19. června 2009 17:30 | Havířov | Lída Ruličková

Podívejte se, jak se dá pomocí alternativní metody léčit a předcházet bolestem pohybového aparátu.

Desatero pro bezpečné koupání na přehradě

19. června 2009 17:10 | Havířov | Lída Ruličková

K letním měsícům patří i vodní radovánky. Záchranáři však vybízejí návštěvníky k opatrnosti, jelikož chvilka nepozornosti se může stát osudnou.

Děti vyzdobily obrazy čekárny nemocnice

19. června 2009 16:45 | Havířov | Lída Ruličková

Nemocnice dostala neobvyklý dar. Děti ze Základní umělecké školy Leoše Janáčka se rozhodly nemocnici věnovat 19 obrazů vlastní tvorby. Kvalitu jejich práce ocenili i akademičtí malíři.

Městští strážníci používají při práci osobní kamery

19. června 2009 15:45 | Karviná | Lída Ruličková

Strážníci městské policie se již měsíc v ulicích města pohybují s osobním mikrokamerovým systémem. V praxi to vypadá tak, že na košili strážníka je připnutá malá kamera, která snímá všechny zákroky a akce strážníků během směny. Vedení městské policie si nově zavedený systém pochvaluje a o tom už je naše první reportáž.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více