Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Ceny vánočních stromků se liší

15. prosince 2009 17:45 | Ostrava-město | Lucie Poláková

V tomto týdnu vrcholí vánoční přípravy a mezi ty nejdůležitější patří i nákup stromečku. Ceny jsou přibližně stejné jako loni. Obchodníci používají k přilákání zákazníků různé finty. My jsme srovnávali ceny v nákupním centru, na tržišti a u hajného.

Zloději mají žně

15. prosince 2009 17:30 | Stonava | Lucie Poláková

Zloději mají opět vánoční žně. Pracují hlavně v supermarketech a na přilehlých parkovištích, využívají nepozornost lidí a návaly v prodejních centrech. Policie proto nabádá ke zvýšené opatrnosti a doporučuje mužům peněženky či doklady ukládat do vnitřních kapes kabátů a bund, ne do zadních kapes kalhot, odkud vám je i méně šikovný zloděj snadno sebere.

Do Mateřské školy na Hořanech přišel Mikuláš s čertem i andělem

15. prosince 2009 17:25 | Stonava | Lucie Poláková

Sice o něco později než velí kalendář, ale přece jen se také děti z Mateřské školy na Hořanech Mikuláše dočkaly. Přišel i s andělem a čertem, kterého vítalo hejno malých rarášků.

Starý dům s pečovatelskou službou mění kabát

15. prosince 2009 17:15 | Stonava | Lucie Poláková

Starý dům s pečovatelskou službou mění podobu. Obecní úřad tam zahájil komplexí rekonstrukci, která obyvatelům poskytne komfortní podmínky k životu.

Vánoce na zámku

15. prosince 2009 13:55 | Bruntál | Lucie Poláková

Celý bruntálský zámek prostoupila vůně svařeného vína, medoviny, pečených klobás a sladkostí a na nádvoří zněla náladová hudba. Stejně jako každoročně v tomto čase zde probíhaly oblíbené Vánoce na zámku.

Nulová tolerance účinkuje

15. prosince 2009 12:40 | Karviná | Lucie Poláková

Důkladné kontroly domů a bytů v Karviné 6 stále pokračují. Nedávno prošlo kontrolou dalších několik domů v ulici U Svobodáren. Pojďte se podívat.

Základní škola U Lesa má zateplenou fasádu

15. prosince 2009 12:17 | Karviná | Lucie Poláková

Jednu z nejnákladnějších rekonstrukcí letošního roku má zdárně za sebou Základní škola U Lesa. Náklady na její opravy a zateplení se vyšplhaly na devatenáct milionů korun. Většinu peněz zaplatil stát.

Školní vysílání 15. 12. 2009 - Mikulášská laťka

15. prosince 2009 9:00 | Karviná | Lucie Poláková

Tradiční sportovní odpoledne na ZŠ Cihelní, kdy ve skoku vysokém soutěží žáci 2. stupně rozdělení do 4 kategorií. Za zmínku stojí osobní rekord Michaela Saldaka, jenž překonal laťku ve výšce 180 cm, a tím vytvořil nový rekord školy. Reportáž připravili: Imrich Joni, Patrik Adamczyk, Michael Saldak, Kateřina Paraiová a Tereza Jursová.

Bruntálský městský park otevřen po rekonstrukci

14. prosince 2009 14:22 | Bruntál | Lucie Poláková

Bruntálský městský park prošel největší rekonstrukcí za celou dobu své více něž stoleté existence. Přibyly v něm moderní prvky a tak jej vyhledávají děti i dospělí. Převážnou část potřebných peněz se podařilo získat ve spolupráci s polským partnerským městem Prudnik z fondů Evropské unie.

Vyšetření zraku dětí v mateřských školách

14. prosince 2009 13:47 | Karviná | Lucie Poláková

Dětem z karvinských mateřských školek byl hromadně vyšetřen zrak speciální kamerou v rámci projektu nazvaném - „Koukají na nás správně?" Jak takové vyšetření probíhalo, se dozvíte v následující reportáži.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více