Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Havířově zemřela žena na prasečí chřipku

27. listopadu 2009 14:51 | Havířov | Lucie Poláková

Prasečí chřipka si vybrala další oběť, a to v havířovské nemocnici, kde na následky H1 N1 zemřela 48 letá žena. Zařízení dnes začalo s očkováním vybraných zaměstnanců. Mnoho zdravotníků ale vakcinaci odmítá.

Školní vysílání 27. 11. 2009 - Beseda s malířem Adolfem Dudkem

27. listopadu 2009 14:15 | Karviná | Lucie Poláková

Pro žáky 1. stupně ZŠ Školská byla uspořádána beseda s Adolfem Dudkem, tvůrcem, ilustrátorem dětských knih, grafikem a výtvarníkem v jedné osobě.
Beseda u žáků vzbudila obrovský zájem a byla přijata s velkým nadšením. Díky této besedě si žáci uvědomili jak jednoduše se dá pomocí pár čar vytvořit jednoduchý a přitom výstižný a všem srozumitelný obrázek.

Divadlo Sklep přivezlo Besídku

27. listopadu 2009 8:00 | Nový Jičín | Lucie Poláková

Beskydské divadlo se v pondělí opět po roce dočkalo tradiční Besídky. Pro známé pražské Divadlo Sklep je ale Nový Jičín něco víc než jen obvyklou štací na turné. Divadelníci zde pravidelně tráví několik dní, při kterých tvoří nové skeče a scénky.

Petrin - celoživotní vzdělávání

26. listopadu 2009 19:30 | Bruntál | Lucie Poláková

Centrum vzdělávání a vzdělanosti je název programu, který je připravený na bruntálském Petrinu - základní škole a městském osmiletém gymnáziu. Tento unikátní program umožní zájemcům získat pod jednou střechou vzdělání od základního až po vysokoškolské.

Životice 5 měsíců poté: opravy a nové domky

26. listopadu 2009 17:40 | Nový Jičín | Lucie Poláková

Ve třech obcích postižených červnovými záplavami rostou povodňové domky. Nejsložitější podmínky mají stavbaři v Životicích u Nového Jičína. Areál tam totiž roste na kopci. Přesto i tam budou lidé do Vánoc bydlet. Obec už opravila chodníky a připravuje stavbu mostků a dvou stržených mostů.

Vánoční strom dorazil do Karviné

26. listopadu 2009 16:45 | Karviná | Lucie Poláková

Do Karviné dnes dorazil vánoční strom. Své místo našel již tradičně na Masarykově náměstí poblíž fryštátského zámku a jeho příjezd si nenechali Karviňáci ujít.

Přivaděč D1 ulehčí dopravě v Ostravě

26. listopadu 2009 15:52 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Včerejší nejdůležitější událostí pro obyvatele Ostravy i celého kraje bylo bezesporu otevření dálnice D47, nyní už D1. Byla ale otevřena ještě jedna silnice, která má pro život v moravskoslezské metropoli velký význam. Tzv. Severní spoj, který dálnici propojí s Mariánskohorskou silnicí.

Městské informační centrum v Karviné je zrekonstruováno

26. listopadu 2009 15:13 | Karviná | Lucie Poláková

Stavebních i interiérových rekonstrukcí se dočkalo po dvanácti letech Městské informační centrum v Karviné. Jeho hlavní náplní je pomáhat lidem v orientaci ve městě.

Film k oslavám 40. výročí nemocnice v Havířově

26. listopadu 2009 8:00 | Havířov | Lucie Poláková

Havířovská nemocnice v letošním roce připravuje oslavy 40. výročí založení, které vyvrcholí 11. prosince dnem otevřených dveří a benefičním koncertem. K této příležitosti byl natočen i krátký film.

Dálnice D 47 byla slavnostně otevřena

25. listopadu 2009 17:00 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Středa 25. listopadu je pro všechny Ostravany ale i obyvatele celého Moravskoslezského kraje jistě historickým okamžikem. Byla totiž zprovozněna dálnice D47, která propojila Ostravu s Prahou. Pro kraj to znamená nejen rychlejší spojení s hlavním městem naší země, ale i příliv nových investorů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více