Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Výstava betlémů v Komorní Lhotce

9. prosince 2009 8:18 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Živý betlém otevřel v Komorní Lhotce tradiční vánoční výstavu. Uspořádalo ji občanské sdružení Klíč, které se celoročně stará o společenský život v obci. Letošní výstava betlémů je výjimečná svým rozsahem.

Natáčení seriálu v orlovském gymnáziu

8. prosince 2009 20:00 | Orlová | Lucie Poláková

Orlovské gymnázium na více než půl roku obsadili filmaři. Budovu školy si vybrali jako vhodné místo pro natáčení sedmidílného seriálu.

Karvinští horníci prosili svatou Barboru o ochranu

8. prosince 2009 16:47 | Karviná | Lucie Poláková

Horníci z celého Karvinska prosili svou patronku svatou Barboru, aby jim v podzemí pomáhala a chránila jejich životy.

Policisté obdrželi medaile za povodně

8. prosince 2009 16:17 | Nový Jičín | Lucie Poláková

Zachránili život muži, který během povodní uvízl v zatopeném vozidle nebo v úplné tmě prozkoumávali stav mostů a domů v obcích postižených povodněmi. Taková je vizitka dvojice novojičínských policistů Jiřího Špaldoně a Daniela Mládka, kteří si převzali medaili policejního prezidenta za statečnost. Spolu s nimi obdrželi ocenění za svou práci při povodních další 4 strážci zákona a jedna novojičínská podnikatelka.

Školní vysílání 8. 12. 2009 - Práce s modelářskou hlínou

8. prosince 2009 16:10 | Karviná | Lucie Poláková

Žáci první třídy paní učitelky Mgr. Jany Pazdziorové si vymodelovali z modelářské hlíny sněhuláčky a rybičky na vánoční jarmark. Základy zručnosti si donesli z MŠ Školská a nyní je mohli zúročit. Práce se jim podařila a Vy se můžete podívat, jak se jim vše povedlo. Reportáž připravili: Nela Wojaczková a Michal Huťka.

Co bude s havířovským hokejem?

8. prosince 2009 15:49 | Havířov | Lucie Poláková

Finanční problémy havířovského hokeje gradují. Hráčům A týmu se zpozdilo vyplacení odměn za měsíc říjen, a to byl pro ně důvod nenastoupit na zápas. Město, jakožto hlavní sponzor, bylo touto zprávou znepokojeno a žádalo po vedení hokejové společnosti vysvětlení.

Školní vysílání 8. 12. 2009 - Halloween pro 1. stupeň žáků ZŠ Školská

8. prosince 2009 15:40 | Karviná | Lucie Poláková

Vyučující prvního stupně ZŠ Školská připravili pro své žáky halloweenskou párty v podobě různých netradičních úkolů. Za splněný úkol každý obdržel část kouzelného zaříkávadla "HOLA, KOLA, MOLA, DNES TU STRAŠÍ CELÁ ŠKOLA!" Po vyslovení našeho zaříkávadla se Vám sice naše video nespustí, ale věříme, že si ho přesto prohlédnete! Reportáž připravili: Nela Wojaczková a Michal Huťka.

Rozsvícení vánočního stromu a ohňostroj

8. prosince 2009 14:20 | Havířov | Lucie Poláková

Takto vypadalo Náměstí republiky v podvečer 5. prosince. Jen málokdo si totiž nechal ujít slavnostní rozsvícení vánočního stromu a Mikulášskou nadílku. Pro obvyvatele však bylo přichystáno další překvapení. A tím byl desetiminutový ohňostroj, který nádherně rozzářil oblohu. Celý podvečer provázel i bohatý kulturní program. Hlavním hřebem bylo vystoupení Janka Ledeckého.

Norské lesní kočky

7. prosince 2009 12:22 | Bruntál | Lucie Poláková

Mimořádné kočky chová Markéta Šustrová z Bruntálu. Jedná se o norské lesní kočky, které jsou v České republice vzácné. Mimořádný je i celý její chov. Na výstavách koček, včetně těch mezinárodních, se pravidelně uchází o nejvyšší ocenění.

Dálnice otevřela, přípravy R48 finišují

29. listopadu 2009 9:45 | Nový Jičín | Lucie Poláková

Ve středu v odpoledních hodinách začaly motoristům sloužit poslední dva úseky dálnice D1 v kraji. Její otevření tak znamená převedení tranzitní dopravy do Ostravy a Polska z přetížené silnice první třídy číslo 48, která prochází okolo města. Ta by měla projít přestavbou na silnici rychlostního typu. Přípravy samotné stavby už pomalu začínají.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více