Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Beseda 25. 1. 2011 - Jaroslav Mikula

25. ledna 2011 15:06 | Karviná | Lucie Poláková

S Jaroslavem Mikulou, lékařským ředitelem Lázní Darkov, si budeme povídat o nových metodách v rehablitaci v tomto zařízení.

Unikátní projekt Třída pro 21. století zavedla opavská ZŠ Šrámkova

25. ledna 2011 9:26 | Opava | Lucie Poláková

Převratnou metodu výuky žáků šestých tříd zavádí od nového školního roku opavská Základní škola Šrámkova. Projekt se nazývá Třída pro 21. století a jeho podstatou je práce dětí s notebookem a digitálními učebnicemi. Naše kamera si nenechala ujít ukázkovou vyučovací hodinu.

Wilk, robal i koźlęta - Vlk a kůzlátka

25. ledna 2011 7:36 | Stonava | Lucie Poláková

To jednak z dwu bajek w obecnym sezonie teatralnym Sceny Bajka TC, wystawianych również w czeskiej wersji językowej. - Je to jedno ze dvou představení letošní divadelní sezóny Sceny Bajka TD, hraných rovněž v české jazykové verzi.

40. Zjazd Gwiaździsty - 40. Hvězdicový slet

25. ledna 2011 6:33 | Stonava | Lucie Poláková

Pięciuset zawodników i trzy razy tyle kibiców przyjechało do Mostów p. Jabłonkowem, aby uczestniczyć w największym zimowym święciem zaolziańskich Polaków. - Pět set sportovců a třikrát tolik fanoušků přijelo do Mostů u Jablunkova na největší zimní akci Poláků na českotěšínském Slezsku.

Motoristé z Opavy, pospěšte si s výměnou parkovacích karet

24. ledna 2011 19:11 | Opava | Lucie Poláková

Motoristé, kteří bydlí nebo podnikají v centru Opavy, potřebují parkovací karty. Jejich platnost je nutné obnovovat každým rokem. Takže pokud chtějí parkovat na vyhrazených místech i letos, měli by si pospíšit s jejich výměnou.

Vítězem soutěže RUTA QUETZAL se stal student ostravského gymnázia

24. ledna 2011 17:03 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Prodíral se pralesem. Procházel jezerem plným pijavic a hadů. Setkal se se španělským králem. To je jen hrstka zážitků, kterou má vítěz loňského ročníku mezinárodní soutěže RUTA QUETZAL. V té se každoročně vybírá jediný nejlepší student z celé země. Ten se pak účastní expedice. Tohoto žáka má Gymnázium Hladnov v Ostravě.

Odboráři opavského dopravního podniku vyhlásili stávkovou pohotovost

24. ledna 2011 16:19 | Opava | Lucie Poláková

Odboráři opavského dopravního podniku jsou nespokojeni s platy. Vyhlásili stávkovou pohotovost. Pro letošní rok žádají zvýšení platů o devět procent, vedení podniku jim ale nechce zvýšit platy vůbec.

Opavský magazín 18. 1. 2011

18. ledna 2011 20:40 | Opava | Lucie Poláková

1. Městské byty v Opavě nezdraží
2. Výpověď ve Slezské nemocnici podala necelá stovka lékařů
3. Aktuálně z Opavy
4. Návštěva ZŠ Dostojevského
5. V kostele sv. Václava probíhají restaurátorské práce

V sobotu se na orlovském trávníku utkal Baník Ostrava s FK Slavia Orlová

18. ledna 2011 19:50 | Orlová | Lucie Poláková

FC Baník Ostrava spolupracuje dlouhodobě s orlovským fotbalovým oddílem FK Slavia Orlová. Baníkovci využívají kvalitní zázemí orlovského fotbalu k zimní přípravě a v sobotu zde v rámci spolupráce nastoupili také k přípravnému zápasu s orlovským týmem.

Orlovská policie kontrolovala restaurace i silniční provoz

18. ledna 2011 19:18 | Orlová | Lucie Poláková

Orlovští policisté a strážníci vyrazili na další z kontrol orlovských restauračních zařízení. Kontrolovali, zda zde nepodávají alkohol mládeži. Poté se policisté a strážníci zaměřili také na silniční provoz.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více