Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Bývalá základní škola v Orlové bude nabídnuta v dražbě

18. ledna 2011 19:00 | Orlová | Lucie Poláková

Objekt bývalé Základní školy v Zimném dole nabízí město Orlová k prodeji v dražbě. Ta se uskuteční v únoru a město doufá, že se najde zájemce, který bývalou školu využije k dalším záměrům.  

Orlová aktuálně 18. 1. 2011

18. ledna 2011 17:50 | Orlová | Lucie Poláková

1. Ve středu 19. ledna se utká HC Orlová s týmem Šumperka
2. 20. ledna bude od 8 hodin přerušena dodávka pitné vody
3. Turnaj o pohár starosty v sobotu 22. ledna
4. Beseda s odborníkem Naučné stezky v Beskydech 25. ledna
5. Přednáška Nové odrůdy jabloní 29. ledna
6. Centrum Adra hledá dobrovolníky pro Dům seniorů Březiny

Termín podávání přihlášek do soutěže Dívka roku 2011 je posunut

18. ledna 2011 17:40 | Orlová | Lucie Poláková

Pořadatelé orlovského kola soutěže Dívka roku 2011 oznamují, že byl posunut termín podávání přihlášek. Dívky je mohou odevzdávat do pondělí 24. ledna v Domě dětí a mládeže.

Stonavští sportovci to na plese rozjeli naplno

18. ledna 2011 17:09 | Stonava | Lucie Poláková

A teď vás zveme mezi sportovce - ovšem ne na hřiště, ale na parket. SK Stonava totiž pořádal svůj ples a členové jednotlivých oddílů ukázali, že jim to při tanci jde stejně dobře jako při kterémkoliv utkání.

Na úřad práce se ke konci roku zaregistroval rekordní počet uchazečů

18. ledna 2011 16:50 | Stonava | Lucie Poláková

Karvinský Úřad práce před pár dny praskal ve švech. Těsně před koncem loňského roku se tam zaregistrovalo rekordních 2 089 uchazečů o zaměstnání. Tento enormní nárůst podle úřadu vyvolalo zpřísnění podmínek, za kterých se od 1. ledna vyplácejí podpory v nezaměstnanosti a další sociální dávky.

Stonavský tým sálové kopané zatím potvrzuje svou roli favorita

18. ledna 2011 16:40 | Stonava | Lucie Poláková

Stonavský tým sálové kopané Premium vstoupil do nového roku dvěma zápasy na domácí půdě. Utkal se s Novým Borem a Jilemnicí a potvrdil svou roli favorita republikové soutěže.

Návštěva Základní školy pro tělesně postižené na ulici Dostojevského

18. ledna 2011 16:30 | Opava | Lucie Poláková

Možná už jste si zvykli, že s naší kamerou postupně navštěvujeme opavské základní školy. Dnes můžete společně s námi navštívit další z nich. Základní školu pro tělesně postižené na ulici Dostojevského.

Beseda 18. 1. 2011 - Zlatuše Viačková

18. ledna 2011 14:53 | Karviná | Lucie Poláková

Se Zlatuší Viačkovou, mluvčí Policie ČR Karviná, si budeme povídat o ochraně a bezpečnosti soukromí našich bytů či rodinných domů.

V opavském kostele sv. Václava probíhají náročné restaurátorské práce

18. ledna 2011 14:29 | Opava | Lucie Poláková

Zavedeme vás do opavského kostela svatého Václava, kde jsou v plném proudu náročné restaurátorské práce. Několik desítek metrů nad zemí - těsně pod klenbou chrámu, pracuje restaurátorka Josefína Pekárková. Chtěli jsme její práci vidět zblízka, a tak nám nezbylo nic jiného než se za ní vyšplhat po lešení.

Primátor města předal karvinským policistům finanční dar

18. ledna 2011 14:14 | Karviná | Lucie Poláková

Nejdříve zavítáme mezi karvinské policisty. Primátor města předal karvinské policii finanční dar na nákup věcí, které policisté potřebují pro svou činnost. Také se o víkendu konala velká kontrola řidičů. Podívejte se na první reportáž.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více