Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Slezská nemocnice v případě odchodu lékařů nebude poskytovat ani akutní péči

18. ledna 2011 14:01 | Opava | Lucie Poláková

Opavy, stejně jako dalších měst v kraji, se bezprostředně dotýká protestní akce lékařů Děkujeme, odcházíme. Ve Slezské nemocnici podalo výpověď 93 lékařů ze 150. Pokud nestáhnou výpovědi, nebude nemocnice od 1. března poskytovat ani akutní péči.

Výstava karvinských gymnazistů nabízí ukázku nových technik

18. ledna 2011 13:39 | Karviná | Lucie Poláková

V poslední reportáži se půjdeme podívat na nové výtvory studentů karvinského Gymnázia. Výstavu najdete v Karviné-Fryštátě, ve Středisku hudby a umění regionální knihovny. Potrvá do konce ledna.

Opavské městské byty navzdory deregulaci nájemného nepodraží

18. ledna 2011 13:16 | Opava | Lucie Poláková

V době deregulace nájemného je pro Opavany dobrou zprávou, že nájemné v městských bytech letos nepodraží. Jeho ceny stoupaly totiž už v minulých letech. Nájemníci tak jsou ušetřeni cenových skoků, které potkaly obyvatele jiných měst.

Łańcuch wzajemności - Řetěz vzájemnosti

18. ledna 2011 9:12 | Stonava | Lucie Poláková

Mieszkańcy stonawskiego Domu z Opieką Społeczną oraz dzieci z PSP w Stonawie-Hołkowicach uczestniczyli we wspólnych zajęciach plastycznych. - Klienti stonavského Domu s pečovatelskou službou se spolu s žáky polské školy ve Stonavě účastnili dalšího setkání v rámci společného projektu.

Przedstawia się "Równica" - Představuje se "Równica"

18. ledna 2011 8:10 | Stonava | Lucie Poláková

Znana także w Czechach i wielu krajach Europy dziecięca estrada z Ustronia prezentuje swoją nową płytę DVD. Dětská estráda "Równica" z Ustroně vystupovala v řadě evropských měst, tančila a zpívala rovněž před publikem České republiky.

Zastávka v Karviné-Dolech bude blíže hřbitovu

17. ledna 2011 16:08 | Karviná | Lucie Poláková

Na jaře letošního roku se chystá přemístění autobusové zastávky v Karviné-Dolech. Někteří obyvatelé žádali již dříve vedení města o posunutí zastávky blíže ke hřbitovu. Jak to se zastávkou vypadá, se dozvíte v následující reportáži.

Opavský magazín 4. 1. 2011

4. ledna 2011 20:03 | Opava | Lucie Poláková

1. V Opavě odstartovala tradiční Tříkrálová sbírka
2. Dárci krve dostali od opavského Červeného kříže dárek
3. Aktuálně z Opavy
4. Zájem o výstup na opavskou Hlásku stoupá
5. Beseda s Františkem Václavem Lobkowiczem

Gymnázium a SOŠ Orlová získalo 66 tisíc korun na školní projekty

4. ledna 2011 19:39 | Orlová | Lucie Poláková

S velkou inspirací nastupují v lednu do školy studenti orlovského Gymnázia a střední obchodní školy. Škola získala částku 66 tisíc korun na projekty, které mají zrealizovat právě sami gymnazisté. To, v jaké oblasti peníze uplatní, již závisí na nich samotných a na výběrové komisi školy.

Orlová aktuálně 4. 1. 2011

4. ledna 2011 17:11 | Orlová | Lucie Poláková

1. Turnaj ve sportovních a společenských hrách 5. 1. 2011
2. Přihlášky do soutěže Dívka roku 2011 na vrátnici DDM Orlová
3. Den otevřených dveří na Gymnáziu Orlová 15. 1. 2011
4. Kurz společenského tance pro pokročilé od 17. 1. 2011
5. Zábavný víkend pořádá klub Spirála 15. - 16. 1. 2011
6. Setkání klubu seniorů v orlovské knihovně 19. 1. 2011

Orlovský hokejový tým čekají začátkem ledna dva důležité zápasy

4. ledna 2011 16:48 | Orlová | Lucie Poláková

Hokejistům týmu HC Plus Oil Orlová se v letošní sezoně zatím poměrně daří. Už zkraje ledna je čekají dva důležité zápasy a zároveň jedny ze šlágrů celé letošní části. Orlovští hokejoví příznivci by u nich rozhodně neměli chybět a tým se těší na podporu fanoušků také v dalších bojích o play off.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více